Vi tester luksussuitene

Høyt over byens tak, TV på badet eller dusj i stuen. Vi vurderer hovedstadens heteste suiter for deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Clinton, Pavarotti, Britney Spears og Dalai Lama er noen av berømthetene som har sjekket inn på de heteste suitene i hovedstaden. DinSide har besøkt og vurdert seks av byens flotteste suiter, rom hvor celebriteter av alle slag har sovet sin skjønnhetssøvn i delikate himmelsenger.

image: Vi tester luksussuitene

Vi har kastet terningen - sjekk våre vurderinger ved å klikke på linkene:

Plaza:
Råskinnet du neppe får bo i.
Her ser du bildene.
Grand:
Tusenårssuite med TV på badet.
Her ser du bildene.
Royal Christiania:
Designluksus med dusj i stuen.
Her ser du bildene.

Holmenkollen Park:
Eventyrslottet i skogkanten.
Her ser du bildene.
Continental:
Romantisk intimitet nedenfor slottet.
Her ser du bildene.
Bristol:
Skuddsikkert i sentrum.
Her ser du bildene.

Testen

Hvor mye vi enn hadde ønsket det - vi har ikke bodd i disse suitene selv. Derfor er de ikke vurdert ut fra kvaliteter man kun legger merke til om man overnatter, som hvor god frokosten er, hvordan sengene er å ligge i, luftkvalitet og temperatur, støynivå og service.

Tre journalister har besøkt to suiter hver. Ut fra disse besøkene har vi vurdert suitens rom - særlig soverom og bad, utsikt, interiør og stil, fasiliteter og pris. Vi har også sett på hotellene og deres tilbud og beliggenhet.

Med et prisspenn fra 40.000 kroner til 6.500 kroner og størrelser fra 350 til 50 kvadratmeter, sier det seg selv at suitene ikke kan sammenlignes direkte. Per kvadratmeter suite er imidlertid ikke prisforskjellene så store: Fra 70 kroner hos Holmenkollen Park til 130 kroner hos Continental. Vi har forsøkt å vurdere pris i forhold til størrelse, men også i forhold til rommet og hotellets øvrige kvaliteter.

Utvalget

Lignende peiser finnes det neppe mange av - denne står i hovedstadens dyreste suite.
Lignende peiser finnes det neppe mange av - denne står i hovedstadens dyreste suite. Vis mer

Det finnes andre suiter i hovedstaden enn disse. Vi har valgt ut seks av de største eller mest kjente hotellene i denne testen. Flere av hotellene har større og dyrere suiter enn dem vi har besøkt. Vi har imidlertid bedt om å få besøke den suiten hotellene selv er mest stolte av. Utvalget er altså gjort av hotellet selv.

Journalistenes kommentarer

Vi kaster terningen, kommenterer og vurderer hver enkelt suite. Hva vi synes om de forskjellige suitene, finner du ved å klikke på lenkene i toppen av artikkelen.

Generelt er vi positivt overrasket over kvaliteten på hovedstadens flotteste hotellfasiliteter. Mange av rommene var enten helt nye eller pusset opp for bare få år siden. Stilen varierer fra hotell til hotell, slik at envher skal kunne finne sin suite. Vi fant designluksus på Plaza og Royal Christiania, bonderomantikk på Holmenkollen og kontinental stil på Bristol, Continental og Grand.

Snertne løsninger, luksuriøse finesser og det lille ekstra, finner vi i de fleste suitene. Men det er også nødvendig om de tidvis hårreisende prisene du må betale for et opphold skal forsvares.

Velg budsjettferie

Blir hoteller i titusenkronersklassen for heftig for deg? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.