Vi rømmer landet

Vinterturistene reiser ut av landet i strie strømmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Planlegger du vinterferie i Syden, men har ikke bestilt ennå, er du lovlig sent ute. Men det finnes muligheter i februar, både fra Sverige og Norge.

Best utvalg

Fire dager i Barcelona - da kan du rekke over mye moro. Foto: Karoline
Fire dager i Barcelona - da kan du rekke over mye moro. Foto: Karoline Vis mer

Frister det med charterferie? Utvalget av reisemål og restplasser er langt høyere i Sverige enn i Norge, og prisene lavere nå i vinterferieperioden. Til glede for deg som har mulighet til å ta av fra nabolandet. Herfra kan du for eksempel få fire dager i Barcelona for 1.695 svenske kroner (1495 norske kroner), uten hotell. Fra Sverige finner vi turer også til Mallorca og Roma, samt flere eksotiske reisemål som ikke selges fra Norge.

 • Syden fra Sverige under 2.300.
 • Fra Norge er det Kanariøyene som gjelder denne vinteren, etter at Egypt ble kuttet fra de flestes programmer etter terroraksjonene 11. september. Vi har funnet flere reiser fra Oslo, Bergen, Stavanger og Sandefjord til under 4.000 kroner. Billigst reiser du fra Oslo, men da gjerne uten hotell. Det er vanligere med kombinerte fly+hotellpakker fra de andre byene.

 • Under 4.000 kroner fra Norge.
 • Eksotisk - og dyrt

  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  Syns du Kanariøyene blir for dagligdags, finnes det andre alternativer også om du ikke har lagt langsiktige reiseplaner. Fra Norge er det billigst til reisemål i og ved det Karibiske hav. Fra Sverige er valgfriheten større og prisene lavere: Hva med 14 dager til Cancun fra Göteborg? Prisen på 5.995 svenske kroner (cirka 5.300 norske) inkluderer kun flytransport tur/retur. Dette og andre gode tilbud finner du her:

 • Fjerne destinasjoner fra Norge og Sverige.
 • Planlegger du en reise til USA/Canada/Mexico, er det greit å vite at prisene langt fra har krøpet tilbake på nivå fra før september i fjor. Nordmannsreiser reklamerer for eksempel med gode kampanjepriser som gjelder fem til 2. juni. Fra 3.780 kroner til USA fra Oslo, Torp, Stavanger eller Bergen. (Pristilbudet gjelder ikke påsken.) Samme pris får du med Plusreiser til New York.

  Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.