Vi prissjekker cruiseferie

Spar 5.500 kroner på å velge den billigste.

hva koster et familiecruise i Middelhavet? Vi har prissjekket. Foto: Christopher Glase
hva koster et familiecruise i Middelhavet? Vi har prissjekket. Foto: Christopher Glase Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er et hav av muligheter om du drømmer om cruise, om du ønsker å bevege deg i de nærmeste farvannene, eller om du drømmer deg lenger bort - som til Sør-Amerika, Sør-Afrika, Karibia eller fjerne Østen. Men du vasser i muligheter også rundt det for nordmenn velkjente Middelhavet.

Kanskje er dette måten å få sett mer av stedene rundt Middelhavet på, uten å behøve å spre det på seks-sju ferier de kommende årene?

Cruise til 10 kroner

Hva du vil

Vi har sjekket hva det koster å reise på ferie i Middelhavet. Nedenfor kan du se en oversikt over noen av prisene og mulighetene du har for å cruise Middelhavet i sommer.

Det er selvsagt forskjell på skipene, hva de tilbyr av aktiviteter og tilbud om bord, og hva rederiene tilbyr av utflukter i byene dere anløper underveis. Det er selvsagt også forskjellige anløpshavner, og dersom du planlegger cruise, bør du tenke igjennom om det er spesielle steder du har mer lyst til å se enn andre, før du bestemmer deg for rederi og rute. For det finnes et uttal forskjellige ruter med forskjellige avreise- og ankomsthavner.

Billigfly eller fly-og-cruise?

Det kan også være smart å sjekke ut til hvilke av avgangs- og ankomsthavner det er mulig for deg å få billige flybilletter til - for dette kommer som oftest i tillegg til cruiseprisen. Du kan bestille cruisepakker med fly inkludert, men du bør sjekke mulighetene for å spare penger ved å for eksempel kjøpe en rimelig flybillett med et av billigflyselskapene som flyr til Sør-Europa.

All inclusive

Her er noen av prisene vi har funnet på cruise i juli 2009. I tabellen nederst kan du se prisene for cruise med avgang Barcelona og med noenlunde samme løypa i Middelhavet - for sammenlikningens skyld.

Vi vil ha nakencruise

I artikkelen Skal det være et naken-cruise? spurte vi lesere hva slags cruise som passer best for dem.

54 prosent svarte at nakencruise passer dem best, 20 prosent svarte at vanlig cruise passer dem best, og 10 prosent svarte at cruise er uaktuelt.

Klikk deg inn i artikkelen for å se hva resten svarte.


Prisene inkluderer mat og aktiviteter om bord. I priseksemplene har vi valgt rimeligste lugar med sjøutsikt, men det er muligheter for å få rimeligere lugar - men da uten vindu. Dyrere lugarer er selvsagt også tilgjengelige; disse kan være både større og gjerne med egen balkong.

Alle prisene er for cruise med avreise i begynnelsen av juli så langt dette er mulig. Alle reisene har en varighet på sju netter.

Merk at noen cruiseselskaper har alderskrav til babyer - som eksempelvis Celebrity Cruises som ikke tillater barn under 6 mnd. eller 1 år på sine seilinger.

Skal det være et naken-cruise?

MSC Cruises

Har sju forskjellige skip som seiler i ulike ruter i Middelhavet i sommer.

Billigste reise er med MSC Melody. Avreise fra Genova til Toulon, Olbia, Tunis, Catania/Taormina (Sicilia), Salerno, Ajaccio, Genova .

Pris: 6.800 kroner per person for utvendig lugar med køyeseng (bestill tidlig-pris). Ordinær pris er 10.000 per person. Barn under 18 år betaler 1.400 kroner når de reiser sammen med to fullt betalende voksne og sover i ekstraseng - samme pris uansett lugarkategori.

Avreise: 3., 10. 17. eller 24. juli (for denne prisen).

Carica Cruiseeksperten selger spesialtilbud med MSC Armonia og MSC . MSC Armonia går fra Venezia og innom Bari (Italia), Rhodos, Pireus/Aten, Argostoli/Kefalonia, Dubrovnik (Kroatia) og tilbake til Venezia. Koster 6.700 kroner per voksen i billigste utvendig lugar. Barn under 18 reiser gratis.

MSC Melody går fra Genova (Italia) og innom Portofino, Toulon, Olbia, Tunis, Catania/Taormina, Salerno, Ajacci og tilbake til Genova. 5.500 kroner per person i billigste utvendige lugar, barn under 18 reiser gratis. Flere mulige datoer i juli.

Apollo

Apollo selger cruise i Middelhavet med NCL, RCCL og MSC; de to førstnevnte har avreise fraBarcelona, mens de to sistnevnte har avreise fra Venezia.

Billigste Middelhavscruise med Apollo, er med RCCL Splendour of the Seas. Avreise fra Venezia via Dubrovnik, Ephesus/Tyrkia, Santorini, Korfu og tilbake til Venezia.

Pris: 16.748 kroner per voksen og 8200 kroner per barn i ekstraseng. Flyreisen til og fra utreisehavnen er inkludert i prisen.

Avreise: 4. juli.

Star Tour selger også cruise i Middelhavet i sommer, med Thomson Cruises, men kun fra Palma de Mallorca - og da vi ville sjekke prisene har, var det ingenting ledig av utvendige lugarer for fire personer.

Skambillige cruisepakker

Du på cruise?

Hva er din deiligste feriedrøm? (Avsluttet)
Cruise(51%)
Egenarrangert reise(24%)
Syden-charter(9%)
Hytte-ferie(6%)
Storby(5%)
Hjemme-ferie(3%)
Vet ikke(2%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Celebrity Cruises

Selger rene cruiseturer, samt pakker med cruise- og landferie sammen. Ingen ledige 7-dagers cruise i Middelhavet når vi sjekket prisene, eneste tilgjengelige er et 12-dagers cruise.

Skipet heter Celebrity Summit. Det tar deg fra Barcelona til Nice/Villefranche, Pisa, Roma, Napoli, Santorini, Aten, Dubrovnik og Venezia.

Pris: 10.230 kroner per voksen og 6.100 kroner per barn i lugar med havutsikt. Totalt 32.660 kroner for hele familien.

Avreise: 21. juli 2009

Norwegian Cruise Line

Billigste reise i Middelhavet som vi kan finne hos NCL på nett, er spesialpris for en 7-dagerstur i det vestlige Middelhavet.

Skipet er Norwegian Gem, som tar deg fra Barcelona til Valletta/Malta, Napilo, Roma, Livorno(Pisa), Cannes og tilbake til Barcelona.

Pris: 1.179 euro (10.378 nok) per voksen i utvendig lugar, og 569 euro (5.000 nok) per barn. Totalt 3.496 euro for hele familien - eller 30.772 norske kroner.

Avreise: 5. juli 2009

Royal Caribbean

Billigste cruise i Middelhavet denne sommeren, som vi kan finne på nettsidene til Royal Caribbean, er et 7-dagers cruise fra Roma.

Skipet er Navigator Of The Seas, som tar deg fra Roma til Sicilia, Aten, Ephesus (kusadasi)/Tyrkia, Heraklion/Kreta og tilbake til Roma.

Pris: 6.556,40 kroner per person, til sammen 26.225,60 kroner for familien på fire.

Avreise: 12. juli

Seven Seas cruises

Dette er et cruiseselskap som oser luksus, og som i utgangspunktet er temmelig dyrt. Men med 2-for-prisen-av-1-tilbud og i tillegg barn-reiser-gratis, så blir ikke totalregnestykket seende så ille ut likevel. Merk at disse tilbudene gjelder på utvalgte datoer. 7. august var den avreisedatoen vi fant som ligger nærmest opp til våre ønsker.

Skipet heter Seven Seas Navigator, og reisen går fra Monte Carlo til Civitavecchia/Italia, Sorrento/Italia, Taormina/Naxos, Kusadasi/Tyrkia, Santorini og Aten. Reisen tar sju netter.

Pris: 3.650 dollar (24.198 norske kroner) i bestill-tidlig-pris, som også blir totalpris med 2-for-1 og barna gratis.

Avreise: 7. august 2009

Avreise Barcelona

I tabellen nedenfor kan du se 7-dagerscruise som alle har avreise fra Barcelona. 27.592 kroner skiller billigste og dyreste, men merk at den dyreste reisen inkluderer flytransport mellom Norge og avreise/ankomsthavn. Selv om flyreisen er inkludert, synes vi det er et saftig mellomlegg for flyreisen. Vi fant tur-retur-billetter i juli for to voksne og to barn til Barcelona (Girona) med Ryanair, for 11.928 kroner. Noe av prisforskjellen på cruisepakkene kan også skyldes mulighetene (eller ikke-mulighetene) for ekstrasenger i kabinen.

Prisforskjellen mellom nest-dyreste alternativ og billigste, er på 5.572 kroner. I dette tilfellet sparer du altså 18 prosent på å velge MSC Cruises fremfor Norwegian Cruise Line.

Vi gjør oppmerksom på at vi kun ser på prisene. Kvalitet på produktet er ikke vurdert. Har du erfaringer med cruise-reiser du tror andre kan ha nytte av? Bruk debattforumet nedenfor!

Cruisepriser (Prisene gjelder avreise i juli, hos mange selskaper er det flere mulige avreisedatoer for samme pris.)
RederiSkipRuteLugarPris per voksenRabattert pris per voksenPris per barn  Pris for familien
MSC CruisesMSC FantasiaBarcelona-Marseille-Genova-Napoli-Palermo-Tunis-Palma de Mallorca-BarcelonaUtvendig1440011200140025200
Apollo/RCCL1)Voyager of the SeasBarcelona-Napoli-Roma-Firenze-Nice-Marseilles-BarcelonaUtvendig13198131981319852792
Norwegian Cruise LineNorwegian GemBarcelona-Valletta/Malta-Napoli- Roma- Livorno(Pisa)- Cannes- BarcelonUtvendig1037810378500030772
Royal CaribbeanVoyager of the SeasBarcelona-Napoli-Civitavecchia/Italia-Pisa-Villefranche/Nice-Provence-BarcelonaUtvendig70117011701128046
Prisene er innhentet fra selskapenes nettsider. Vi tar forbehold om endringer og tilgjengelighet.

1) Flyreisen til/fra utreise- og ankomsthavn er inkludert i prisen.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer