<b>IKKE AKKURAT FERIEFAVORITTER:</b> Svensk og britisk mat havner på jumboplass, på listen over lokalmaten vi liker - eller ikke liker. Foto: Panthermedia/Kristin Sørdal
IKKE AKKURAT FERIEFAVORITTER: Svensk og britisk mat havner på jumboplass, på listen over lokalmaten vi liker - eller ikke liker. Foto: Panthermedia/Kristin SørdalVis mer

Vi hater London-maten

Aller verst er den britiske maten, men vi er heller ikke begeistret for svenske nasjonalretter.

Nordmenn gir den engelske maten bunnkarakter, ifølge en feriematundersøkelse i regi av Hotels.com.

Maten på de britiske øyene kåres til den verste maten i de 50 landene som er med i undersøkelsen.

Hva mener du? Har du positive eller negative opplevelser med den engelske maten? Skriv din mening i debatten nedenfor.

Her er maten dårligst

Undersøkelsen er gjort av Hotels.com i perioden 22-25 juni 2012. Over 27.000 internasjonale og 1.000 norske reisende deltok i undersøkelsen.


Det er ikke kun den britiske maten vi misliker.

Vi er visst heller ikke veldig begeistret for maten vi får servert hos söta bror: Svenskematen ligger på nest-sisteplass med den nest-verste maten. Svenske kjøttboller og sild tiltaler tydeligvis heller ikke norske turister.

DinSides journalist var heller ikke veldig oppløftet over kjøttbollene hun fikk servert på Ullared

  Bunnlisten: I disse landene får vi dårligst mat
  1. England
  2. Sverige
  3. Kina
  4. Hellas
  5. Polen

Sulten på flyplassen? Her er verdens beste flyplassrestauranter.

Svenske Annica Wainwright er redaktør og restaurantanmelder for restaurantguiden SquareMeal.co.uk Foto: Privat
Svenske Annica Wainwright er redaktør og restaurantanmelder for restaurantguiden SquareMeal.co.uk Foto: Privat Vis mer


– Kan ikke ha vært her de siste ti årene!

– Min første tanke er at de som har sagt at de ikke liker maten i London ikke kan ha vært her de siste ti årene, sier Annica Wainwright, redaktør og restaurantanmelder i restaurantuiden SquareMeal.co.uk, til DinSide.

– Det er sant at maten i England brukte å være ganske ujevn, men siden 90-tallet har landet gjennomgått en total "matrevolusjon". I år fikk ikke mindre enn 150 britiske restauranter stjerner i Michelinguiden, og det er ikke bare eksklusive restauranter som lager mat på det nivået: 13 av stjernene gikk til puber, fortsetter Annica Wainwright.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun sier videre at det i London, som andre steder, selvsagt finnes en del dårlige restauranter.

– Det som er så kjedelig, er at de fleste av disse (dårlige restaurantene, red. anm.) ligger rundt de populære turisttråkkene, så man kan lett dumpe inn på "feil" steder om man ikke vet hvor man skal gå, sier Annica.

Hun oppfordrer alle besøkende til å gjøre litt research innen de kommer til London, spesielt ettersom mattilbudet er så stort.

– En av grunnene til at London er slik en spennende matby, er at man kan spise så godt som alt her. Det være seg om man vil prøve tyrkisk, koreansk, spansk, amerikansk eller egyptisk mat, så finner man restauranter i verdensklasse i London, sier Annica, og bemerker at indisk mat er spesielt bra i London.

Andre anbefalinger

Hovedstaden har også tre restauranter inne blant Verdens 50 beste restauranter, ifølge Restaurant Magazine:

 • Dinner, som er verdens 9. beste restaurant ifølge restaurantbladets toppliste. Restauranten ligger i Knightsbridge, og her får du retter etter gamle, britiske oppskrifter - i ny innpakning.
 • The Fat Duck i Berkshire. På 13. plass. Blir beskrevet som et svært originalt spisested. Har sneglegrøt på menyen.
 • The Ledbury i Notting Hill. På14. plass.
 • Sjekk også ut Michelinguiden for restauranttips.

  Den aller beste maten

  Maten er en viktig del av ferieopplevelsen, og ifølge den ferske undersøkelsen fra Hotels.com, sier 60 prosent av nordmennene at den lokale maten er viktig ved valg av feriedestinasjon.

  Vi har altså ikke så veldig mye til overs for den engelske maten, men vi elsker åpenbart italiensk mat. Ifølge undersøkelsen, mener 28 prosent av nordmennene at den italienske maten er best, mens 19 prosent liker fransk mat best og 17 prosent liker spansk mat best.

  Med andre ord: Vi elsker pizza og pasta, er ganske glade i baguetter, croissants og ost, og er også ganske begeitret for serranoskinke og tapas. Men vi hater altså fish n'chips.