Vi hater fyll og barn

Flypassasjerer er uenige om så mangt, men et solid flertall synes å enes om to ting: Fulle folk og små barn er en uting på fly.

Publisert
Sist oppdatert

Tenk deg følgende scenario: Du skal på ferie og setter deg glad og fornøyd ned i flysetet etter innsjekking. Men akk; til venstre sitter en som har spist ett tonn hvitløk - etter at han dusjet, og til høyre kommer en annen som umiddelbart begynner å ringe på flyvertinnen for å meddele hvor dårlig setet er. Da spretter et ølskummende hode opp fra raden foran og brøler: Hei, vil du sche til å schlutte med den schytinga!, noe som umiddelbart blir akkompagnert av de høyeste fistelhvin fra babyen på raden bak, en baby hvis storeøster samtidig napper deg hardt i håret.

<i>Illustrasjon: Matt Williams</i> Foto: Matt Williams stock xchng
Illustrasjon: Matt Williams Foto: Matt Williams stock xchng Vis mer


Og med dette har vi oppsummert de verste medpassasjerene du kan få på fly. I alle fall om vi skal holde oss til det 92 prosent av de mer enn tusen stemmegiverne mener i en avstemning på DinSide Reise nå i juni.

Luftens skrekk

Ubehagelig fulle folk er det verste vi vet om bord på fly. Fyllikene fikk nøyaktig halvparten av stemmene i vår kåring av de verste flypassasjerene. Rett bak fulgte verken de som lukter vondt, de storforlangende jålene eller skravlebøttene, men bråkete babyer. 24 prosent av de som har stemt syns at en baby på støygir i nabosetet er den virkelig store skrekken.

Her er skrekklisten

 1. De ubehagelig fulle: 50 prosent av stemmene.
 2. De bråkende babyene: 24 prosent av stemmene.
 3. De som lukter vondt: 12 prosent av stemmene.
 4. De storforlangende jålene: 6 prosent av stemmene.
 5. De som skravler hull i hodet ditt: 4 prosent av stemmene.
 6. De som siklende sovner på skulderen din: 3 prosent av stemmene.

 7. De som har flyskrekk: 2 prosent av stemmene.

Innfør kilopris på billetten!

Og så var det de vi glemte på listen. En av leserne mener at passasjerer som mer enn fyller setet sitt er noen av de verste du kan sitte sammen med på fly. Og det er flere som melder seg på i hylekoret mot overvektige passasjerer, blant annet med forslag om kilopris på flybilletten.

Mange lar seg også provosere av motstanden mot barn på flytur, og innsender "Magnus" sier at selv om han forstår at det er plagsomt med skrikende barn i fly, så er det aller mest plagsomt med passasjerer som ikke har toleranse for at barn blir slitne av en flyreise.

- Disse sure menneskene som gjør flyturen uutholdelig for oss som har barn, slik at man hele veien må være stresset for at barnet skal forstyrre disse ømtålelige menneskene som blir så "slitne" av bråk.

Her er lesernes innspill til versting-lista:

 • De overvektige som ikke får plass i eget sete.
 • De plagsomme barna som hele tiden sparker deg i ryggen.
 • De plagsomme voksne som klager på barnestøy.
 • De som klager når du tar ned stolryggen.
 • De som stadig dytter ned stolryggen slik at du ikke får plass til beina.
 • De som bruker kjempelang tid på do.
 • Og til sist: vi utelot selvsagt terrorister - de opplagt aller verste av alle medpassasjerer. Og som en leser dessuten påpeker: En full og gal kaptein er verre enn en full passasjer.

  >> Se avstemningen og debatten her

  Les mer på DinSide Reise:

  >> Seks timer uten do, pornobål i flysetet og levende frosk på menyen. Les de utrolige flyhistoriene fra hele verden
  >> Fylla får skylda? Les om ville vikinger på flytur

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer