Vi har testet Ullared

ULLARED, SVERIGE (DinSide): Fantastisk frisør, råbillig handling, stusselig overnatting og skrekkelige kjøttbullar. Ullared står for vår del til terningkast 3.

<b>ETT DØGN I ULLARED:</b> Vi har spist, sovet, shoppet og klippet håret. Vi gjør oppmerksom på at maten avbildet til høyre er fra en restaurant i Ullared, men utenfor kjøpesenteret Gekås Ullared.Terningkast: 3.  Foto: Kristin Sørdal
ETT DØGN I ULLARED: Vi har spist, sovet, shoppet og klippet håret. Vi gjør oppmerksom på at maten avbildet til høyre er fra en restaurant i Ullared, men utenfor kjøpesenteret Gekås Ullared.Terningkast: 3. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har tatt veien langt inn i de øde, svenske skogene, til destinasjonen som trekker 4,5 millioner kunder hvert år, for å sjekke ut kjøpesenteret som har blitt sendt inn i mange hundre tusener svenske og norske hjem via dokumentarserien fra Gekås Ullared.

LES OGSÅ:

Les artikkelen om kundenes beste Ullared-kjøp: Sussis beste kjøp på Ullared
Og ikke minst artikkelen om prisene på Gekås: Er det virkelig mye billigere på Gekås Ullared?

Gekås Ullared ligger i Ullared, sørøst for Göteborg. Ullared er et lite tettsted med cirka 800 fastboende, og ikke stort mer en et par gater, noen butikker - og enorme Gekås.

Det er 390 kilometer fra Oslo, en tur som vil ta cirka 4,5 timer med bil. Du kan også reise med tog eller buss til Göteborg, og ta tog eller buss derfra. Det går ikke tog til Ullared, da må du ta videre korrespondanse fra Falkenberg eller Varberg.

En tur til Ullared vil være en tur med overnatting for de fleste. Vi har prøvd Ullared som destinasjon.

Overnatting på motellet. Foto: Kristin Sørdal
Overnatting på motellet. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Overnatting:

Du har to muligheter for overnatting på Ullared: Motellet eller campingen. Begge deler drives av Gekås Ullared. I tillegg bygger de et hotell rett ved handlesenteret, som etter planen skal være klart til å ta imot gjester i mars 2013.

Campingplassen ligger litt for seg selv på baksiden av kjøpesenteret, og mer i utkanten av Ullared. Motellet ligger i hovedgata, rett ved senterinngangen.

Vi overnattet på motellet, i det minste rommet på 20 kvadratmeter. Det koster 645 svenske kroner for et 4-sengs motellrom. Fire-sengs leilighet på 30-40 kvadratmeter på motellet koster 695 kroner per natt.

Motellets beliggenhet i forhold til kjøpesenteret og de øvrige butikkene i Ullared kan ikke bli bedre, dette er "midt i smørøyet" i Ullared. Motellrommet var utstyrt med to enkle køyesenger, et spisebord med fire stoler, mikrobølgeovn og kjøleskap. Frimerket av en TV (av eldre modell, plassert høyt oppe på et skap) er ingenting å skryte av, og ikke noe man sitter og ser på - den er rett og slett for liten. Sengene er høvelig greie, og rommet for øvrig er rent. Hvert rom har sin egen lille uteplass.

Alt i alt rent og greit for å sove, men ikke mye hjemmehygge, det er heller litt trist. Du må ha med eget sengetøy, håndduker og alt du trenger av såper og annet. Men nå er det heller ikke noe ønske fra ledelsen at du blir her veldig lenge, heller. Bedre å få inn nye kunder.

Konklusjon overnatting: Greit for å sove om du absolutt må overnatte her, men ikke mer enn det. Her er heller ingenting å gjøre utenom butikkenes stengetid. Du bør vurdere overnatting på et litt større sted, som Varberg eller endog Göteborg. Et strandhus med inntil åtte sengeplasser på Apelvik strand ved Varberg koster fra 570 svenske kroner per døgn. Sjekk flere muligheter på de offisielle sidene til Varberg.

Bespisning:

Det er to spisesteder i varehusets tredje etasje: En kaffebar med enkel kaffe- og småmatservering, og en større restaurant med varmmat og litt større utvalg på kalde retter.

Vi spiste frokost i kaffebaren, ettersom denne åpner klokka 9. Vi spiste varm lunsj/middagsrett på restauranten.

Frokost: Rundstykke med ost og skinke, kaffe og juice - til sammen 36 svenske kroner. Foto: Kristin Sørdal
Frokost: Rundstykke med ost og skinke, kaffe og juice - til sammen 36 svenske kroner. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Vi valgte rundstykke med ost og skinke til frokost, blant et lite utvalg plastinnpakkede brødretter. Rundstykket var ferskt, men ha ingen forventninger om sprø skorper. Ingen stor opptur, litt tamt - og her er det ikke mye garnityr. Kaffen er heller ingen stor opplevelse, men helt greit.

Varm mat i restauranten: Kyllingspyd, eplepai og kaffe, inkludert drikke til matren: 70 svenske kroner. Foto: Kristin Sørdal
Varm mat i restauranten: Kyllingspyd, eplepai og kaffe, inkludert drikke til matren: 70 svenske kroner. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Vi spiste også varmmat i restauranten, hvor vi valgte kyllingspyd med grønnsaker, salsa og stekte potetbåter. Potetbåtene var knallgode, mens kyllingspiddet og grønnsakene var helt greie. Til dessert spiste vi eplepai med vaniljesaus, som alltids dekker søtsuget, men ettersom eplepaien selvsagt var iskald og vaniljesausen kom med snerk, var heller ikke dette noen "højdare".

Men: At det er billig, er det ingen tvil om. Vi betalte 18 svenske kroner for rundstykket i kaffebaren, og 8 svenske kroner for en kopp kaffe. Kyllingspydet koster 52 svenske kroner inkludert drikke, og 10 svenske kroner for eplepaien. Totalt kostet frokosten oss 26 svenske kroner (22,40 NOK), mens middagen kostet oss 70 svenske kroner (60,30 NOK), da med dessert og kaffe. Totalt har vi altså brukt knappe 83 kroner på mat. Det skal godt gjøres å få det mye billigere.

Konklusjon mat: Helt greit til å bli mett i magen, forvent deg ingen kulinariske topper, men det er svinebillig!

Gekås Ullared - på størrelse med 5-6 fotballbaner. Foto: Kristin Sørdal
Frokost: Rundstykke med ost og skinke, kaffe og juice - til sammen 36 svenske kroner. Foto: Kristin Sørdal
Kafeen inne på Gekås Foto: Kristin Sørdal
Restauranten inne på Gekås Foto: Kristin Sørdal
Du kan få knekkebrød for 1 svensk krone stykket, så her er det mulig å spise virkelig billig. I restauranten på Gekås. Foto: Kristin Sørdal
Varm mat i restauranten: Kyllingspyd, eplepai og kaffe, inkludert drikke til matren: 70 svenske kroner. Foto: Kristin Sørdal
Restauranten på Gekås Foto: Kristin Sørdal
Filmrom inne i restauranten på Gekås - for barna. Foto: Kristin Sørdal
Det er lett å gå seg bort inne på kjøpesenteret Gekås Ullared, det kan vi skrive under på ... Foto: Kristin Sørdal
Motellet: Egen uteplass utenfor motellrommet. Foto: Kristin Sørdal
Overnatting på motellet. Foto: Kristin Sørdal
Overnattingen: Motellet. Foto: Kristin Sørdal
Motellet Foto: Kristin Sørdal
Det er noen flere butikker i hovedgata. Foto: Kristin Sørdal
Gateglimt Foto: Kristin Sørdal
Flere butikker, gateglimt fra hovedgata Foto: Kristin Sørdal
Hovedgata Foto: Kristin Sørdal
Rasta ligger vis-a-vis Gekås Ullared, og var hyppig besøkt av sultne sjeler på vei ut fra Gekås ved stengetid. Vi var imidlertid ikke like heldige med serveringen. Foto: Kristin Sørdal
Gateglimt utenfor inngangen til Gekås Ullared. Foto: Kristin Sørdal
Dette er svenske kjøttboller med mos, kjøpt hos Rasta vis-a-vis Gekås. Kjøttbollene var svidd forbi gjenkjennelse, og kamuflert med uante mengder tyttebærsyltetøy og potetmos. Foto: Kristin Sørdal
Middag og film på motellrommet? Kjøttbollene fra Rasta er svidd forbi gjenkjennelse, og TVem kan knapt skimtes ... Foto: Kristin Sørdal
Fra en av de øvrige butikkene utenfor Gekås Ullared-senteret: Stor skobutikk med rimelige sko av kjente merker. Foto: Kristin Sørdal
Billigere klipp skal du lete lenge etter. Foto: Kristin Sørdal
Vi fikk fantastisk hårbehandling av Camilla ved Hår & Häpna på Gekås. Foto: Kristin Sørdal

Vi fikk fantastisk hårbehandling av Camilla ved Hår & Häpna på Gekås. Foto: Kristin Sørdal
Vi fikk fantastisk hårbehandling av Camilla ved Hår & Häpna på Gekås. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Hårklipp:

Det er også en frisør inne på Gekås, som tilbyr klipp både for kvinner, mann og barn. Vi testet frisørfasilitetene, og kan med hånden på hjertet si at dette er noe av det vi er mest fornøyde med ved oppholdet på Gekås. Vi ble fristet av prisen, 299 kroner for vask, klipp og føn, men ble veldig overrasket over servicen og behandlingen vi fikk. Det er årevis siden vi har fått maken til hodebunns- og nakkemassasje hos frisøren. Vi er veldig fornøyde med klippen, og ikke minst med super service.

Konklusjon frisør: Særdeles bra - og superbillig.

Rent på toalettfasilitetene. Foto: Kristin Sørdal
Rent på toalettfasilitetene. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Øvrige fasiliteter:

Vi besøkte Gekås i januar, som er lavsesong. Det var dermed luftig mellom hyllene, og ingen kø på noen av fasilitetene. Toalettene var rene og ryddige, i alle fall da vi besøkte stedet. Vi kan i og for seg ikke si noe om hvordan dette stiller seg i høysesongen, med langt høyere besøkstall.

Det er egne stelle- og ammerom for de med små barn, og et filmrom for ungene i forbindelse med restauranten. Midt inne i dameavdelingen er det også en liten kaffepauseavdeling med automatkaffe og diverse småmat i salgsautomater, som nok er greit for å ta seg en liten handlehvil.

Konklusjon øvrige fasiliteter: Rent og ryddig.

Det er lett å gå seg bort inne på kjøpesenteret Gekås Ullared, det kan vi skrive under på ... Foto: Kristin Sørdal
Det er lett å gå seg bort inne på kjøpesenteret Gekås Ullared, det kan vi skrive under på ... Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Shopping:

Du har tidligere kunnet lese litt mer inngående om shoppingen på Gekås, hvor vi også har sett på prisene. For å gi en kort oppsummering av hva vi synes om selve shoppingen her:

Potensiale for å handle stort - og det er billig. Du finner det meste av det du trenger av rimelige basevarer til hus og hjem, og de fleste trenger vel rimelige sokker, truser, t-skjorter, etc. Vi vil imidlertid råde deg til å skrive liste over det du virkelig mener å ha bruk for - for når du først er innenfor dørene her, er det fort gjort at du finner både dette og hint som er kjekt å ha, og som du ikke har råd til ikke å kjøpe, for det er jo så billig. Men billig + billig blir fort = store summer, i alle fall dersom du egentlig ikke trengte det ...

Konklusjon shopping: Du finner det meste, også av merkevarer, og det er billig. Men pass deg for kjøpesuget!

Det er noen flere butikker i hovedgata. Foto: Kristin Sørdal
Det er noen flere butikker i hovedgata. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Dette er svenske kjøttboller med mos, kjøpt hos Rasta vis-a-vis Gekås. Kjøttbollene var svidd forbi gjenkjennelse, og kamuflert med uante mengder tyttebærsyltetøy og potetmos. Foto: Kristin Sørdal
Dette er svenske kjøttboller med mos, kjøpt hos Rasta vis-a-vis Gekås. Kjøttbollene var svidd forbi gjenkjennelse, og kamuflert med uante mengder tyttebærsyltetøy og potetmos. Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Destinasjonen:

Gekås Ullared ligger i tettstedet Ullared, som er et lite tettsted inne på den svenske landsbygda. Det er ikke mye annet å gjøre her, enn å handle. I tillegg til Gekås, finnes noen andre butikker som også markedsfører seg som outlet - eller altså utsalgsbutikker, hvor du også kan finne merkevarer til gode priser.

Det er også en 350 meters skibakke ved campingen, som er under utbygging i år for at den skal være klar og større til neste vinter.

Det er også et knippe restauranter av ymse slag, blant annet Burger King og Rusta. Vi endte opp med å bestille middag takeaway på Rusta en kveld, da restauranten inne på Gekås var stengt, og det så ut til at alle andre som kom ut fra Gekås kjøpte mat nettopp her. Etter å ha skrinlagt kyllingburger fordi de var tomme for kylling, og hamburger fordi de var tomme for pommes frites, endte vi opp med den svenske nasjonalretten kjøttbullar med mos. Kjøttboller trenger ikke være så ille, men det var dette: Svartsvidde kjøttboller kamuflert under altfor mye tyttebærsyltetøy og mos. Skrekkelig.

Konklusjon destinasjonen for øvrig: Det er ingenting annet å gjøre her, enn å handle.

image: Vi har testet Ullared

Totalinntrykk:

Ullared og Gekås er et enormt handlesenter. Om du er inne på Gekås-senteret eller ute i gata, så er det kun snakk om å handle, og bruke penger. Dersom du er ute etter å handle, så: Ja, det er billig her. Som du kunne lese i artikkelen om prisene, lå prisnivået cirka 39 prosent lavere på Gekås, enn i Norge. Dette er på sammenliknbare produkter. For øvrig er det selvsagt et spørsmål om du finner det du er ute etter hva gjelder bekledning, som Gekås-kunde Aleksander Lussenko poengterer i denne artikkelen.

For deg som kun er interessert i shopping, kan det selvsagt være en artig destinasjon. Men for deg som egentlig ikke er veldig glad i handling, er det ingenting annet å gjøre her. Da bør du heller bli hjemme, eller sjekke inn i en litt større by, som eksempelvis Varberg eller enda bedre: Göteborg - så kan de eventuelt rabatthandleinteresserte i reisefølge ta en dagstur ned.

Maten er ok, overnattingen ganske trist.

Terningkast: 3