DEN BESTE RESTAURANTEN I LONDON? Vi har testet ut de to restaurantene som ifølge TripAdvisor er de beste for lunsj rundt Oxford Street. Og Mayfair Fish and Chips, som du kan se på bildet, er vår absolutte favoritt! Foto: Hanna Sikkeland
DEN BESTE RESTAURANTEN I LONDON? Vi har testet ut de to restaurantene som ifølge TripAdvisor er de beste for lunsj rundt Oxford Street. Og Mayfair Fish and Chips, som du kan se på bildet, er vår absolutte favoritt! Foto: Hanna Sikkeland Vis mer

Lunsj i London

Vi har testet de beste restaurantene ved Oxford Street

Ifølge TripAdvisor er det i alle fall 18.000 restauranter i London. Vi har testet de to rundt Oxford Street som skal være best.

Publisert

Alle trenger påfyll etter noen timer med billig shopping, sightseeing og kanskje til og med en sykkeltur med bysykler i Londons gater. Søker du opp London på TripAdvisor, får du opp totalt 18.000 restauranter. Det er veldig mange å velge mellom. Men hvilken skal du gå for?

Vi ønsket å teste ut de beste restaurantene i området Oxford Street/Soho, hvor mange kan trenge et sted å ta en pust i bakken.

Og husk dette når du er ute og spiser i London:

Sjekk regningen, sannsynligvis har du allerede betalt tips, fordi restaurantene legger det på regningen uten å spørre!

De beste restaurantene

Vi har valgt å teste ut de restaurantene som ifølge TripAdvisor er de beste restaurantene i områdene Mayfair, Soho og Marylebone - som er områder rundt Oxford Street.

Vi har valgt å konsentrere oss om restauranter i lav og medium prisklasse, og har valgt å fokusere på de som serverer lunsj.

De to som troner på toppen som de beste da, er restaurantene Iran og Mayfair Chippy.

Mens Mayfair Chippy serverer erke-engelsk fish and chips, er Iran med sin persiske meny representanten for det enorme utvalget av flerkulturell mat du kan få i London.

Vi ville teste ut hvilken av disse to som er best, og svaret er enkelt:

Den beste av de beste restaurantene ifølge TripAdvisor, er The Mayfair Chippy.

Her kan du lese mer om hvorfor vi synes denne er best - og hva vi synes om begge duellantene generelt:

Duellant #1:

The Mayfair Chippy

<strong>MAYFAIR CHIPPY MED UTMERKELSER:</strong> Jepp, her er det bra kvalitet på fish and chips. Foto: Hanna Sikkeland
MAYFAIR CHIPPY MED UTMERKELSER: Jepp, her er det bra kvalitet på fish and chips. Foto: Hanna Sikkeland Vis mer

Dette er så erke-britisk som du kan få det, i alle fall på menyen: Her er det fish and chips som er spesialiteten - men du kan også få annen sjømat og en og annen tradisjonell britisk kjøttrett - som kan være greit å vite dersom noen i følget ikke skulle være klar for fisk.

Men: Restauranten har fått flere utmerkelser for sin fish and chips, og den ER fantastisk god, så vi vil anbefale deg å prøve den!

<strong>KLASSIKER:</strong> Mayfair Classic kaller de denne, som i tillegg til fisk og chips har erter og to sauser. Det smaker fortreffelig. Foto: Hanna Sikkeland
KLASSIKER: Mayfair Classic kaller de denne, som i tillegg til fisk og chips har erter og to sauser. Det smaker fortreffelig. Foto: Hanna Sikkeland Vis mer

Uhøytidelig

Det er en ganske liten restaurant, som ligger en sidegate til Oxford Street. Stedet er ganske lite og fyller seg raskt opp rundt lunsjtider, så her kan det lønne seg å bestille bord dersom du vil være sikret plass.

Servicen er bra, og det er et hyggelig og intimt lokale med uhøytidelig stemning. Det liker vi!

Vi ble henvist til noen snodige «snurrestoler» som ikke var de mest behagelige å sitte på; dette er ikke stoler å synke ned i for å slappe av. Men det er andre sitteplasser i lokalet, så vi ville spurt om å få sitte ved et av de andre bordene dersom vi skal dit igjen.

Fantastisk fish and chips

Vi spiste fish and chips i et par varianter, samt friterte scampi og chips, og alt smakte kjempebra:

Chipsen var sprø utenpå og myk inni, akkurat som den skal være - og den panerte torsken som vi fikk var saftig inni og sprøbakt utenpå. Helt perfekt.

Har du ikke spist fish and chips før, anbefaler vi i alle fall at du tar sjansen her, du vil ikke angre!

Porsjonene er svært rause, så er dere to som ikke er kjempesultne, eller dersom det er to barn som skal spise, kan det lønne seg å dele - i alle fall når det gjelder fisk- og chips-rettene.

SCAMPI: Friterte scampi og chips, smakte også bra! Foto: Hanna Sikkeland
SCAMPI: Friterte scampi og chips, smakte også bra! Foto: Hanna Sikkeland Vis mer

God valuta for pengene

Fish and chips koster 14 pund, og går du for spesialiteten med flere dipper og mer chips, koster det 15,75 pund. Andre retter koster også rundt 14-15 pund.

Her får du god valuta for pengene!

Vi betalte 70 pund for lunsj for tre voksne, da inkludert servicepåslaget på 12 prosent.

Konklusjon: Trivelig og uhøytidelig lokale beliggende litt tilbaketrukket fra Oxford Street. Fantastisk fish and chips.

Terningkast: 6

<strong>TERNINGKAST 6 TIL MAYFAIR CHIPPY:</strong> Smakfull fish and chips, delikat presentert, hyggelig servering og lyse lokaler. Hit går vi gjerne igjen! Foto: Hanna Sikkeland
TERNINGKAST 6 TIL MAYFAIR CHIPPY: Smakfull fish and chips, delikat presentert, hyggelig servering og lyse lokaler. Hit går vi gjerne igjen! Foto: Hanna Sikkeland Vis mer

Duellant #2:

Iran

Inn noen sidegater fra travle Piccadilly åpner det seg et kvarter med små og intime restauranter og puber - mange av dem med uteservering i gågata.

Iran er en av restaurantene med uteservering som strekker seg rundt hjørnet av restauranten. Det er også noen bord inne, men da mest i kjelleren. Vi gikk for utespising, kanskje mest fordi det var dit vi ble henvist av restaurantens entusiastiske innehaver.

<strong>TRIVELIG KVARTER:</strong> Iran er duellant nummer to. Hyggelig område, men ikke like hyggelig å bli sittende på skrå inni plastgardinen. Foto: Kristin Sørdal
TRIVELIG KVARTER: Iran er duellant nummer to. Hyggelig område, men ikke like hyggelig å bli sittende på skrå inni plastgardinen. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Her er det en omfattende meny med persiske retter. Med andre ord: Tidkrevende lesing, om du ikke gjør som oss:

- Vi tar gjerne det du anbefaler

På ukjente steder spiser vi gjerne restaurantens spesialiteter eller det de anbefaler - innenfor det vi selv kan tenke oss å spise, vel og merke.

Her anbefalte eieren straks persisk nan-brød med tilbehør som forrett - og løp avgårde med løfter om å overraske oss med noe svært godt til hovedrett innenfor den kategorien vi ønsket.

<strong>NAN OG TILBEHØR:</strong> Ja, dette smakte bra. Foto: Kristin Sørdal
NAN OG TILBEHØR: Ja, dette smakte bra. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Forretten er best

Ja, vi elsker brød - spesielt det du får som brytes av i biter og dyppes i tapenader og tilbehør. Dette smakte godt, så full pott for forretten!

Til hovedrett abefalte innehaveren at vi skulle dele to retter - og når alt komer ut på et gedigent serveringsbrett, er vi glade for at vi ikke bestilte én hver ... dette er MYE mat!

<strong>PÅ DELING:</strong> Store porsjoner, selv om vi tok et par retter på deling. Foto: Kristin Sørdal
PÅ DELING: Store porsjoner, selv om vi tok et par retter på deling. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

På innehaverens anbefaling fikk vi en grillmiks bestående av blant annet marinert kylling, lam og kebab - samt «Tachine»: Persisk tilberedt ris med kylling, safran og yoghurt-fyll.

Joda, det er MYE mat, men vi er egentlig ikke kjempeimponert over hovedrettene.

Det smaker helt greit, men her er det langt fra full pott!

Valuta for pengene?

Vel. Her må vi si vel.

Og vel, egentlig må vi si nei:

Vi betalte totalt 96 pund for en lunsj for tre, og det er etter vår mening litt mye ... i alle fall når vi heller ikke er superfornøyde med maten. Dette var virkelig bare «sånn passe».

Prisen på hovedretter er mellom 15 og 20 pund.

Konklusjon: «Nan og venner-forretten» var det beste. Hovedrettene var greie, men langt fra så bra at vi går dit igjen. Hyggelig nok betjening, men lokalene var også litt triste; vi satt på skråss under en plastgardin ute, som er i overkant av kjipt - og kjellerlokalet fristet heller ikke veldig.

Terningkast: 3

<strong>TERNINGKAST 3 TIL IRAN:</strong> Grei mat, men ikke noe mer enn det. Foto: Kristin Sørdal
TERNINGKAST 3 TIL IRAN: Grei mat, men ikke noe mer enn det. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Les mer:

Slik kommer du deg enklest og billigst rundt i London med kollektivtransport

Reiser du til eller fra Heathrow? Her er beste og billigste transport

Reiser du til eller fra Gatwick? Her er beste og billigste transport

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer