PÅ TOPP I EUROPA: Gardermoen og Sola ble i 2010 kåret til de mest punktlige flyplassene i sin klasse. Foto: Avinor
PÅ TOPP I EUROPA: Gardermoen og Sola ble i 2010 kåret til de mest punktlige flyplassene i sin klasse. Foto: AvinorVis mer

Vi har de mest punktlige flyplassene

Norske flyplasser ligger på Europa-toppen.

Reiser du mye med fly, kan du glede deg over at flyplassene i Norge var blant Europas beste i forhold til punktlighet i 2010, viser Avinors årsrapport for 2010.

Du kan forvente forsinkelser frem til 17. april

Bedre enn målet

Det er Avinor som har ansvaret for de 46 statlige flyplassene i Norge. Deres eget mål for punktlighet var i fjor 88 prosent, men de endte på 89,2 prosent. Punktligheten var noe bedre for innenlandstrafikken enn for flyvninger utenlands.

Blant de norske flyplassene skal Oslo Lufthavn Gardermoen og Stavanger Lufthavn Sola ha utmerket seg spesielt, og begge flyplassene mottok priser for å være mest punktlige lufthavnene i 2010 innenfor sine respektive kategorier, i en kåring gjennomført av Flightstat.com.

Dag Falk-Petersen Foto: Avinor
Dag Falk-Petersen Foto: Avinor Vis mer

Ifølge konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen, var god vinterberedskap en av årsakene til den gode punktligheten på flyplassene i fjor.


- På grunn av en god vinterberedskap, var vi forskånet for de store problemene snø skapte for mange andre europeiske lufthavner i tiden før jul i fjor. Samtidig jobber både vi og våre kunder målbevisst sammen for å opprettholde og forbedre punktligheten og regulariteten ytterligere, sier Falk-Petersen.

I tillegg til gode resultater for punktlighet, økte antallet passasjerer i 2010 med 4,3 prosent i forhold til året før. Dermed ble det registrert 40,1 millioner passasjerer totalt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå kjører Flytoget i sakte fart

Konkurrerer om punktlighet

SAS og Norwegian konkurrerer ikke bare om å kapre kudnene, men også om å være det mest punktlige flyselskapet.

Mens SAS kunne stikke av med tittelen Europas mest punktlige flyselskap i 2010, var Norwegian det mest punktlige norske flyselskapet i mars i år, ifølge Avinors punktlighetsstatistikk.

Ifølge Norwegian var flyselskapet mest punktlig på samtlige av de største flyplassene i Norge, nærmere bestemt i byene Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Tromsø, Bodø og Molde. 99,4 prosent av de Norwegians planlagte flygninger skal ha tatt av denne måneden, hvorav 84,7 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Dette har du krav på ved forsinkelse