<strong>TAPT MENS SJEKKET:</strong> Sikkerhetskontrollen er et sted du må være ekstra obs på å få med deg sakene dine.  Foto: COLOURBOX.COM
TAPT MENS SJEKKET: Sikkerhetskontrollen er et sted du må være ekstra obs på å få med deg sakene dine. Foto: COLOURBOX.COMVis mer

Vi glemmer de utroligste ting

Se den bisarre tapt-og-funnet listen.

De fleste av oss har nok mistet noe en gang. Penger, nøkler, lommebøker. Sko ligger også ofte strødd i veibaner og grøftekanter. Mobiltelefoner er en gjenganger på flyplassene, gjerne i sikkerhetskontrollen. Utrolig nok greier vi å glemme igjen ganske vitale hjelpemidler også.

- Det er en del ting som det er ganske oppsiktsvekkende at folk klarer å glemme. Ta for eksempel rullestoler, krykker, spaserstokker, barnevogner eller pustemaskiner. De som er avhengig av disse tingene burde vel merke at de ikke er der lenger, sa Roger Josefsen ved hittegodskontoret på Oslo Lufthavn Gardermoen til DinSide for halvannet år siden.

Mobiltelefoner går også igjen på hotellrommet, sammen med sexleketøy (!).

Les også: - Det er utrolig at det går an å være så sløv, sier en ansatt ved hittegodskontoret hos NSB. Hva folk glemmer? Barn, kofferter og gebiss, er eksempler vi får fra togfolket.

Men hva med dette ...

Disse eksemplene blir imidlertid dagligdagse sammenlignet med denne listen av tapt og funnet fra London. Oversikten er hentet fra nettstedet Oddee.

To hodeskaller
I 2005 fant offentlig ansatte i London to hodeskaller i en bag. Politiet ble alarmert, og saken ble sett på som svært mystisk, helt til eieren ble identifisert. Han viste seg å være en professor, som brukte hodeskallene i forelesningsøyemed. Alt var altså både legitimt og klarert, og professorrasen fikk nok et stempel i skallen, som en distré art.

Urne med aske
Når man mister en av sine kjære, er det i mange land og steder vanlig å foreta en kremasjon. Mange oppbevarer også urnen med aske hjemme. Men det som er mindre vanlig er å finne slike urner med aske blant hittegodset. Fem år etter at en eldre mann ble ranet på Heathrow, ble urnen som inneholdt asken av hans døde bror funnet igjen blant tyvegods tyvene hadde etterlatt seg. Intens etterforskning førte til gjenforeningen, og mannen mente at det var den perfekte send-off for hans rastløse bror.

Brystimplantater
Ett sett med brystimplantater ble funnet på t-banen i den britiske hovedstaden, og endte på hittegodskontoret, der de siden ble gjennfunnet av eieren.

Brudekjole
En gifteklar kvinne ble tårevåt av glede da hun fant igjen sin nyinnkjøpte brudekjole på t-banens hittegodskontor. Det var nemlig ikke en hvilken som helst brudekjole - hun hadde mistet den etter å ha kommet hjem fra Peru.

Så om du ikke har tenkt tanken allerede, pass på sakene dine når du er på reisefot, selv om det egentlig bør være opplagt.

Hva gjør du?

På Gardermoen benytter hittegodskontoret denne nettsiden, for å informere om hittegods de har fått inn. Samme tjeneste benyttes av Arlanda og SJ-tåg. Her finner vi nå for eksempel to barnevogner i listene, samt en hund!

Om du har mistet gjenstander på flyplasser, jernbanestasjoner, busser eller taxier, tar du så raskt som mulig kontakt med selskapet for informasjon om hvor de samler hittegods. Du kan også kontakte lokale politistasjoner, om du for eksempel mister lommeboken eller kameraet på en restaurant eller kafé.