Vi finner det rette cruiset for deg

Crusie er en av årets heteste ferietrender. Vi guider deg i det store tilbudet av seilaser.

Cruise er en økende reisetrend blant nordmenn. Kanskje ikke så rart. Cruise er all inclusive, og du har kontroll på hvor mye ferien vil koste, ikke minst kan du se utrolig mye på en uke og bo på samme rommet.

Du møter mennesker fra hele verden og barna dine har klubber og aktiviteter i mangfold. Eller du kan henge i baren og danse ut i de små timer på disco.

Vi går nå inn i middelhavssesongen, og Middelhavet er nettopp den destinasjonen cruiseturismen øker klart mest. Dette er stedet for konvensjonelle cruise, og det er mye å velge mellom blant de forskjellige rederiene. Det viktige når du skal på et slikt cruise, er å velge det rette crusiet for deg og ditt reisefølge.

Les mer om crusietrendene og hvordan velge rette cruiset for deg i 2009 her...

Cruise betyr ikke bare å slenge rundt og spise. mange skip har stort aktivitetstilbud. Foto: RCCL
Cruise betyr ikke bare å slenge rundt og spise. mange skip har stort aktivitetstilbud. Foto: RCCL Vis mer


Nye båter- nye muligheter

Det er en myte at crusie kun er for newly wed, overfed and alomost dead. De siste årene har stadig flere nye båter kommet på havet fra de store rederiene som Royal Carribian, MSC Crusies og Norwegian Crusie Lines.

Les våre store pristest på cruise her (prisene ble hentet inn i april og tilbudet kan ha forandret seg noe).

Dissse nye båtene er pakket med tilbud som skal kunne underholde de aller fleste, fra ung til gammel. Noen crusieselskaper, som Carnival Crusies, tilbyr spesielle party-cruise. Dette er cruise som er egnet for unge mennesker som vil treffe andre i feststemte omgivelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se bilder fra verdens største cruiseskip her...

Andre båter har en mer familievennlig fokus, gjerne de store båtene, mens noen mindre skip er mer eksklusive i både destinasjoner og innhold på båtene.

I desember sjøsettes nok en verdensrekord, se bilder av kolossen her...

Ekspidisjonscrusie

Middelhavet og Karibia er destinasjonene de fleste forbinder med crusie. Det finnes likevel en hel rekke andre muligheter. En type crusie vi gjerne vil trekke frem er ekspedisjonscruise på Svalbard.

Det er en typisk reisetrend blant nordmenn å reise mer i Norge i disse dager, og hvilke sted er vel ikke mer eksotisk enn selve Svalbard. Du tar med deg opplevelser hjem som vil vare evig.

Les reportasje fra cruise rundt Svalbard her...

Nyttige nettsider

Hvor bra er egentlig de forskjellige cruisene? Finn det ut ved å sjekke ut cruiseanmeldelsene på disse nettsidene: Cruise.co.uk og Cruisecritic.co.uk

Lurer du på hvor og når de forskjellige cruisene går? Du får full oversikt her: CruiseGuide.net