Foto: Colourbox
Foto: ColourboxVis mer

Vi er storflørtere i luften

Nordmenn er amorøse som franskmennene i lufta - og aller helst når vi er på forretningsreise.

Nordmenn flørter like mye underveis på flyreisen som de viden kjent amorøse franskmennene. Dette viser en ny undersøkelse gjort av YouGov for British Airways.

- Flyreiser betraktes ofte som en romantisk opplevelse. Det er likevel interessant å se at mange av landets resultater ikke oppfyller deres nasjonale stereotyper, sier Peter Rasmussen, British Airways regionsdirektør for Nord-Europa, i en pressemelding.

I motsetning til hva du kanskje trodde, er det ikke amorøse franskmenn, fyrige italienere eller elskovssyke grekere som er de største flørterne ombord - det er tvert imot tyskerne.

Tyskerne utklasser de andre nasjonene; hele en av tre tyskere lufter sjarmen og sjekketriksene ombord. Nordmenn er imidlertid heller ikke så ille - og med en fjerdeplass er vi ganske høyt oppe på listen; hele en femdel av nordmennene melder om at de har flørtet med en medpassasjer, arrangert en date eller fått en romantisk henhendelse i luften i løpet av de siste 12 månedene.

Er du lite bevandret i sjekkingens verden? Se de profesjonelle sjekkernes tips til hvordan du kan "forsegle" flørten før flyet når bakken ...

De forfører deg på minutter

Her er de mest flørtende

Prosenttallene angir hvor mange som har hatt en flyflørt ombord i løpet av de siste 12 månedene.

Flørter du?

Har du flørtet eller blitt flørtet med, ombord på fly i løpet av det siste året? (Avsluttet)
Nei(59%) 229
Ja(33%) 128
Vet ikke(8%) 33
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Tyskere: 34 prosent
Sveitsere: 26 prosent
Svensker: 24 prosent
Nordmenn: 22 prosent
Franskmenn: 22 prosent
Dansker: 21 prosent
Italienere: 21 prosent
Nederlendere: 19 prosent
Belgiere: 13 prosent

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer romantikk på forretningsreisen ...

Undersøkelsen er gjort blant 3000 ferie- og fritidsreisende i regi av British Airways - og den viser at for de aller fleste nasjonalitetene så er det mer romantisk å reise på forretningsreise, heller enn på fritidsreise - om man regner romantikk i tilgjengeligheten på flørting ombord i alle fall ...

Mulighetene er vel gode for at det er akkurat fordi ektemaken ikke er med på forretningsreisen, at man kan tillate seg en flørt.

Blant norske forretningsreisende sier 24 prosent at de har en venn eller kollega som har opplevd romantikk på forretningsreise, 18 prosent sier at de har flørtet med en kollega på en forretningsreise, 8 prosent sier de har endret planene for å møte en kollega på en forretningsreise, 7 prosent sier de andrer på noe som skjedde på en forretningsreise, 4 prosent sier de har startet et forhold med en kollega på forretningsreise, 3 prosent sier at forretningsreiser er en god måte å starte et forhold på, og 1 prosent sier de er i et forhold som startet på en forretningsreise. 61 prosent sier de ikke kjenner til eller har opplevd noen av de nevnte.

Har du opplevd å bli forsøkt oppsjekket på flyplassen eller ombord - enten på et sjarmerende eller et mindre sjarmerende vis? Del dette med andre, i debattforumet nedenfor.

Flørtereiser

At flørting underveis er populært, har vi sett når det tidligere er arrangert spesielle flørte- eller sjekkereiser i regi av fly- eller togselskapene. Da Deutsche Bahn i fjor arrangerte speeddating på toget i anledning valentinerdagen. Det var flørtetog med avgang fra 15 tyske byer - og plassene ble revet vekk og togene var fullsatte lenge før start.

Flørtekåte fyller 15 tog

Flyselskapet SkyEurope har også speeddating på samvittigheten - men da selvsagt på atskillig mange flere høydemeter enn hva Deutsche Bahn kunne tilby. Fristelsen var 30.000 fot og en ekte match made in heaven ...

Speed-dating på 30.000 fot