Illustrasjon: Per Ervland
Illustrasjon: Per ErvlandVis mer

Vet du egentlig hva du får?

Et femstjerners hotell er ikke det samme overalt.

Antallet stjerner skal gi deg en oversikt over hvilken standard hotellet har, men ikke alt er like opplagt som du kanskje skulle tro.

Norge innfører for eksempel først hotellstjerner fra 1. Januar 2010. Og det betyr altså at de stjernene du ser på norske hotellene i dag, ikke er kvalitetssikret.

Stjernene kan derfor være gitt ut fra hvordan tidligere gjester karakteriserer hotellet, til hvor mange stjerner hotellet har i landets offisielle kategoriseringssysten, eller rett og slett hvor mange stjerner hotellet selv synes det bør ha.

Men hva med hotellene i utlandet?

Stjerneracet

Til tross for at ikke alle landene har like krav er innholdet i de europeiske stjernebetegnelsene listet opp på nettsiden Hotrec. Målet er altså å gi retningslinjer slik at i hvert fall vurderingen mellom hotellene i samme land skal bli mest mulig identisk.

Se våre hotellanmeldelser her!

Men ikke føl deg helt trygg. For det er fortsatt store individuelle variasjoner mellom de ulike landene. I Spania og Frankrike fokuserer de f.eks stort på rommenes størrelse, og sier omtrent ingenting om hvorvidt hotellet har svømmebasseng eller andre fasiliteter. I andre land er det motsatt; der er blant annet svømmebasseng et krav for å kunne friste gjestene med fem stjerner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Spik spenna hotellbeskrivelser

Trykk på lenkene nedenfor for å se hva hotellstjernene egentlig betyr i det landet du skal til:

Denne saken ble første gang publisert i juni 2009.