Vestlandets hotellperler

På Vestlandet finner du noen av verdens flotteste hoteller. Vi har sjekket spa og overnattingspriser.

Spa på Hotell Alexandra i Loen/Nordfjord. Alle foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen.
Spa på Hotell Alexandra i Loen/Nordfjord. Alle foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vestlandet er kjent for sine mange flotte og tradisjonsrike hoteller. Gjennom tidene har de verdenskjente fjordene våre trukket mange turister fra både fjernt og nær, noe som har gitt oss en unik hotellhistorie. Vi besøkte et av dem - Hotell Alexandra i Loen, og testet spa-avdelingen deres. Se også listen over noen av de beste Vestlandshotellene.

Se bildene våre fra spa på Hotell Alexandra her...

Godt allværsalternativ

Været var langt fra det vi kunne ønsket oss da vi besøkte Stryn i sommer. Men sånn er nå en gang vestlandsværet, og vi droppet å besøke Geirangerfjorden etter en kort tur til sommerskisenteret på Strynefjellet. For selv om Strynebygda har mye å by på uansett vær, er Hotel Alexandra en av de mest kjente overnattingsstedene i landet. Vi hadde ikke tenkt å prøve sengene, men derimot det forholdsvis nye spa-senteret.

Se bildene og les kommentarene våre til spa på Hotell Alexandra her...

Her er noen flere hoteller som kan by på noe spesielt for deg som vil koste på deg et minneverdig opphold på Vestlandet i sommer. Anbefalt av nettportalen De historiske og DinSide Reise:

Hotell Union
Hotell Union Vis mer


Hotel Union, Øye i Norangsdalen

Hotell Union er kjent for sine klassiske og herskapelige rom som fortsatt har den samme stilen som de hadde da hotellet åpnet i 1891. Mange prominente gjester har stått på gjestelisten her, blant annet Kong Oscar II, Kong Haakon, Dronning Maud, Dronning Wilhelmina av Nederland, samt Sir Arthur Conan Doyle, Roald Amundsen, Fritdjof Nansen, Henrik Ibsen og Edvard Grieg.

I tillegg til delikate rom, kan omgivelsene rundt hotellet by på opplevelser som fjordsafarier, helikopterturer, fiske, fjellvandring og mye mer.

Prisene varierer mellom 795 og 890 kroner per person per rom.

Hjemmeside: www.unionoye.no

Walaker Hotell, Solvorn, Sogn

Med over 310 års historie er dette Norges eldste familiedrevne hotell. Flott plassert ved Lusterfjorden byr hotellet på sitt eget galleri, badestrand, rafting i Jostedalselva, ysting av ost og diverse friluftsaktiviteter. Rett over fjorden ligger Norges eldste stavkirke, Urnes. Dit går det båt hver time.

Prisen for et dobbeltrom med frokost i den historiske fløyen av Walaker er på 1.990 kroner. Et dobbeltrom i annekset koster 1.420 kroner. Gourmetmiddag til 445 kroner er tilgjengelig for de som måtte ønske det.

Hjemmeside: www.walaker.com

Fra velværeavdelingen på Solstrand.
Fra velværeavdelingen på Solstrand. Vis mer


Solstrand Fjordhotell, Bjørnefjorden

Solstrand Hotell & Bad ligger vakkert til ved Bjørnefjorden, 30 kilometer sør for Bergen. Hotellet har blitt drevet av samme familie siden 1929, men ble bygget i 1896. Hotellet tilbyr i dag flere fasiliteter, som blant annet et spasenter i kun naturlige byggematerialer.

Prisen for en natt i dobbeltrom i sommersesongen er på 700 kroner per person på ukedager, og 900 kroner for helgedager. Spiser du søndagslunsj ved fasilitetene, vil du få muligheten til å bruke velværeavdelingen i spasenteret for 75 kroner i etterkant.

Hjemmeside: www.solstrand.com

Kviknes Hotell, Balestrand i Sogn

Familien Kvikne tok over hotellet i 1877 og selv om stedet har hatt mange forandringer siden den gang, holder det fortsatt på sitt særpreg. Stedet har huset mange kjente navn og stjerner der det står i sin sveitserstil.

Aktivitetene i området er mange. Vi kan nevne Fjærland og Norsk Bremuseum, Flåmsbanen, Nærøyfjorden og fine turmuligheter i fjellet.

Prisen på et dobbeltrom med utsikt i den gamle fløyen av hotellet er 2.140 kroner natten. Ønsker du å bo i den nyere delen bygd på 70-tallet, koster det 1.590 kroner natten med frokost.

Hjemmeside: www.kviknes.no

Utne Hotel, Utne i Hardanger


Hotel Utne ligger på nordenden av Folgefonnhalvøya, der Hardangerfjorden kløyver seg ned i Granvinsfjorden, Eidfjorden og Sørfjorden. Utne er også en av de eldste gårdene i området, og navnet Utne er visstnok så gammelt at vitenskapsmenn ikke greier tyde det.

Naturlige aktiviteter på hotellet består av sidersmaking og historisk vandring gjennom rommene. Eller kanskje en fisketur i Hardangerfjorden frister?

Prisen for et dobbeltrom med frokost er 695 kroner per person med frokost. Enkeltrom koster 895 kroner.

Hjemmeside: www.utnehotel.no

Hotel Alexandra, Loen, Nordfjord


Alexandra har siden 1884 vært en familiedreven bedrift og blir i dag regnet som et av landets absolutt beste hoteller. Stedet er også kjent for sin gode mat, og spesielt buffeten. Badeland og spa i god standard og severdigheter som Briksdalsbreen og ski sommer og vinter i Stryn gjør aktivitetsprogrammet flerfoldig.

Prisene for et dobbeltrom er også en av de dyreste vi fant blant de historiske hotellene. Et standard dobbeltrom koster 1.085 kroner per person, mens en senior suite koster 1.885 kroner per person per natt.

Ønsker du å bruke velværedelen av spasenteret, koster det deg 375 kroner hvis du ikke er gjest. Priser på behandlinger finner du på nettsiden deres.

Hjemmeside:www.alexandra.no

Se bildene våre fra spa på Hotell Alexandra her...

Les mer om hotell og spa på DinSide:


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!