Vestlandet

Alle priser er for inngang i høysesong.

 Foto: Kongeparken
Foto: Kongeparken Vis merKongeparken

Friluftspark med karuseller, bobbane, rafting, spill, du kan lage din egen sjokolade mm. Kongeparken feirer 20-års jubileum i år, og her er to nyheter og tre shownyheter i den anledning. De nye attraksjonene er karusellen Nordavinden som lar deg smake på inntil 2,5 G, samt et nytt aktivitetsområde for de minste barna.

Hvor: 10 minutter fra Sandnes ved Stavanger. Langs E-39.
Sesong: 22. april til 1. oktober, samt julearrangementer siste fire søndagene før jul.
Priser: 180 kroner for alle over 90 centimeter, alle under 90 centimeter kommer inn gratis.
På nett: Kongeparken.no

Hardangertun Familiepark

Familiepark med aktiviteter både inne og ute; her er elektriske biler, veteran-tråbiler, hoppetelt, minigolf, griser og høns, bompebåter mm.

Blant årets nyheter er nytt barnebasseng for de aller minste, Jungel Cruise - som er ny dam med fjernstyrte båter, bondegård med hopping i høyet og diverse Mikkel-aktiviteter.

Hvor: I Kinsarvik, 160 kilometer øst for Bergen, i retning Oslo.
Sesong: 13. mai til 17. september.
Priser: Gratis for alle under tre år, alle over tre år betaler 115 kroner.
På nett: Hardangertun.no

Vannkanten badeland

Vannkanten badeland ligger vegg i vegg med Vestkanten kjøpesenter i Bergen. Her er det vannsklier, boblebad, strømkanal, stupebrett mm. Vannskliene er alt fra en hårreisende ekstremsklie som tar deg opp i 60 kilometer i timen, til en bitteliten miniputtsklie for de aller minste.

Hvor: Loddefjordvn. 2, Loddefjord.
Sesong: Hele året.
Priser: Prisene er høyest i helger og skolenes ferier. Høysesongpriser: 40 kroner for barn under tre år, 100 kroner for barn under 15 år, og 120 kroner for voksen. Familiebillett koster 360 kroner, og gjelder for to voksne og to barn fra samme husstand.
På nett: Vannkanten.no

Treff vikinger i Gudvangen.
Treff vikinger i Gudvangen. Vis mer


Vær viking for en dag i Gudvangen

Gudvangen – Vikingenes Dal, er et ferskt opplevelsessenter i Gudvangen. Her kan du være med å ro vikingeskip, lære å skyte med pil og bue, her er historiefortelling, vikingehåndverk med mer. Per i dag er det en leir med noen telt, og selvsagt vikingebåt, men det planlegges et stort senter med mange hus.

I sommer blir første sesongen de tilbyr slike opplevelser for forbifarende og tilreisende. Det er åpent daglig fra medio juni til medio august. Men det er muligheter for å bestille tid fra mai til oktober.

21. til 23. juli vil 300 vikinger, hvorav 100 polske vikinger, rekonstruere vikingslag i Gudvangen.

Hvor: Gudvangen i Aurland kommune, 14 mil øst for Bergen, 4,5 mil nord for Voss og 35 mil nordvest for Oslo.
Sesong: Medio juni til medio august.
Priser: Akkurat nå er det kun aktivitetene som koster noe; å lære å skyte med pil og bue koster 20 kroner, og en liten tur ut med vikingeskipet koster 30 kroner. I løpet av sommeren vil området bli inngjerdet, og da vil man ta en inngangspris på 20 kroner per person.
På nett: Viking i Gudvangen


Atlanterhavsbadet

Atlanterhavsbadet er blant det ferskeste tilskuddet på badelandfronten i Norge. 77 meter lang og ti meter høy sklie skal nok sikkert få vrengt gledes- eller skrekkslagne hyl ut av deg. Her er også dampbadstu, bølgebasseng, treningssenter mm.

Hvor: Dalaveien 16, 6511 Kristiansund.
Sesong: Hele året.
Priser: Mandag-fredag: 60 for barn, 70 for ungdom og 80 for voksne. Pluss på 15 kroner i alle kategorier for inngang lørdag/søndag. 10 prosent rabatt for familier.
På nett: Atlanterhavsbadet.no