<b>VESKEN DE VIL HA PATENT PÅ:</b> Her er vesken som skal gjøre deg litt mer tyverisikker. Foto: Produsenten
VESKEN DE VIL HA PATENT PÅ: Her er vesken som skal gjøre deg litt mer tyverisikker. Foto: ProdusentenVis mer

Vesken tvyene frykter

Denne vesken skal sikre deg bedre mot veskenappere og andre tyver.

Vanligvis dekker en reiseforsikring bagasje som du blir frastjålet på reisen. Men i noen tilfeller kan forsikringsoppgjøret ditt bli kraftig redusert - dersom du selv har gjort det enklere for tyvene.

Snudde ryggen til

DinSide har tidligere skrevet om hvor folk blir frastjålet datautstyr på flyplassen. Og det er ikke bare datautstyret tyvene går etter. En nordmann som befant seg på en flyplass i India, ble frastjålet en bag som blant annet inneholdt en verdifull klokke. Da nordmannen sovnet, ble han liggende med ryggen til bagen, som dermed ble stjålet.

Sjekk også: Kofferten som sparer plass

Sikrere bagasje

Han kunne ha sikret seg bedre ved å for eksempel å feste bagen til seg. Det finnes flere i handelen som kan sikres rundt håndleddet, beinet eller et møbel for å gjøre det litt vanskeligere for tyvene.

Se også: Her slår tyven til!

Travelon er ikke først ute med å bagasje som skal gjøre reisen litt tryggere. Men her er i alle fall en litt sikrere veske, som produsenten faktisk søker patent på.

Vesken har fått navnet Anti-Theft React Messenger Bag, og har flere finesser som skal gjøre den litt tryggere i bruk og transport. Den er laget spesielt for deg som reiser med datautstyr, og prisen er oppgitt til 100 dollar før frakt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik beskriver Travelon reiseveskens sikkerhetsfunksjoner:

  • Hovedrommet er låsbart
  • Baksiden av hovedrommet er polstret for å beskytte datautstyret ditt.
  • Hovedrommet er delt i to, og i panelet som deler rommet kan du lagre for eksempel en iPad.
  • Vesken er laget i ytterstoff som skal være vanskelig å kutte med kniv.
  • Også skulderstroppen skal være vanskelig å skjære over med kniv.
  • En knivsikker låsemekanisme kan brukes for å feste vesken til for eksempel et bordben.

Flere sikkerhetsprodukter

Reiseutstyrsbutikken Handysize fører en lignende veske, som også har kuttesikker skulderrem (med wire). Vesken Citysafe koster 599 kroner, og inneholder også en RFID-blokkerende lomme, og skulderremmen kan brukes til å feste vesken til møbler eller lignende. Nomaden fører også reiseprodukter med solide finesser. Fra produsenten Packsafe finner vi for eksempel sikkerhetsnett til bager og sekker som kan låses (fra 549 kroner).

Se hvordan Tom pakker utstyr for en måned i håndbagasjen.