Verdt å få med seg i USA

Pluss til Florida, New York, Chicago og Wisconsin. Minus til Detroit og Kansas City. Her er lesernes tips for den beste USA-reisen.

For mange representerer USA den store reisedrømmen. En tur på tvers, en weekend i metropolen New York, eller kanskje en to ukers strandferie under solen i Florida? Dessverre er det gjerne slik at ambisjonene overstiger evnen, de færreste har tid til å se ”hele” USA. Vi tok en titt blant lesernes egne tips og reisebrev fra Din Reiseguide for å finne fram til den beste kombinasjonen.

Verdt å se: Grand Arches nasjonalpark.
Foto: Marisa Eide
Verdt å se: Grand Arches nasjonalpark.
Foto: Marisa Eide Vis mer

Tidligere har vi spurt om såkalte all-inclusive hoteller i Karibia er verdt pengene, om Kreta virkelig er øya for alle, om Gran Canaria fortjener sitt frynsete rykte, om Egypt er et bra reisemål for jenter og om Bali egentlig er et ferieparadis.

Best med bil

At det enorme landet innfrir forventningene, hersker det liten tvil om. Med unntak av byene Detroit og Kansas City roses ferielandet USA opp i skyene av våre lesere.

Rune og Jørgen satte av en høst, og fikk oppleve 39 stater. Blant favorittene nevnes Wyoming, Devils Peak og Big Horn Mountain.

"Beste måten er å reise med bil. Da kan du ta de avstikkerne du har lyst til og når du vil, forteller de to USA-farerne."

Resten av reisebrevet kan du lese her.

Las Vegas og LA imponerer

Las Vegas er kjent for de fleste, om ikke annet så gjennom utallige tv-programmer, filmer og reisemagasiner. Gamblinghus, bygget som reproduksjoner av verdenskjente byggverk som pyramidene og Eiffeltårnet, konkurrerer om de spillegales gunst, og det er glitter og stas så langt øyet rekker. En av våre lesere, Tore, ble da også imponert og skriver i sitt reisebrev:

Artikkelen fortsetter under annonsen

”Las Vegas innfrir alles fantasier. Og går såå mye lenger. Alt du har sett på tv er sant.”

Los Angeles har fått ry på seg for å være en litt uvennlig og kald by, som er vrien for turister. Linda ble imidlertid overveldet av storbyen:

”Greit nok¸ jeg hadde store forventninger til denne turen. Men jøye meg så overrasket jeg ble (positivt). Denne byen har alt¸ og da mener jeg ALT!!! Her finner du mil etter mil med badestrender¸ flere fornøyelsesparker¸ som f.eks. Disneyland¸ Universal Studios. Begge disse to var en opplevelse¸ absolutt å anbefale.”

Les resten av reisebrevet her.

Styr unna Detroit

Nå er det ikke alt ved det store landet som faller i smak. Marianne synes LA ble altfor stressete, og anbefaler kun byen for shopping og ”for å vise seg fram”. Henning, på sin side, ble durabelig skuffet over industribyen Detroit.

”Detroit -- bilprodusentenes hjemstavn i USA er et _forferdelig_ hull i bakken. Maken til ugjestmildt, kaldt og lite serviceminded reisemål skal du lete lenge etter.”

Og miseren fortsetter.

”Maten er også stort sett elendig, betjeningen på selv de dyreste hotellene står langt tilbake å ønske i forhold til andre reisemål i USA.”

Og skal vi tro rapporten fra Per Eirik, så er heller ikke Kansas City verdt turen:

La meg bare få si det med en gang: Kansas City er ikke verdt besøket hvis du ikke har noen kjente du absolutt må treffe. Flatt¸ kjedelig landskap med elva Missouri og cowboy-amerikanere som er stolte av å bo i byen i hjertet av USA.

26 reisebrev fra USA

Siden vi lanserte Din Reiseguide har 26 lesere lagt inn tips og hint fra kriker og kroker i USA. Det gjør yankee-landet til en av de mest populære diskusjonstemaene i Reiseguiden. Er du uenig med noen av reisebrevene, eller kanskje du har et godt tips eller en saftig historie selv? Skriv et innlegg. Velg rett reisemål på kartet og klikk deretter på lenken vurder. Selvfølgelig er det ikke kun USA som blir diskutert, totalt finner du nå over 400 reisebrev fra hele verden. Søk og finn ditt neste reisemål.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.