Fra Worldtimezone.
Fra Worldtimezone.Vis mer

Verdensur på nett

Tidsforskjeller og telefonsamtaler hjem midt på natten. Hva er klokken et annet sted i verden? Sjekk verdensurene på nettet.

Ringe hjem fra langtvekkistan? Reise til Kuala Lumpur, New York eller Buenos Aires? Da er du kanskje ikke sikker på hva tidsforskjellen er. Heldigvis kan du finne all den tid du trenger på nettet. Vi har lett fram flere av de gode hjelperne for deg som vil vite hva klokka er.

Tiden går…

En av de bedre er Worldtimezone. Velg det landet du vil vite klokken i, og du får nøyaktig resultat – justert for sommertid. Du kan også se hva klokken er i hele områder og flere store land ved hjelp av kart. Ønsker du virkelig få oversikt velger du å se kart for hele verden. 12- eller 24-timers klokke? Det velger du selv.

Worldtimeserver byr på like godt oppdaterte tider, men et annet grensesnitt. Her kan du ikke se hele verdenskartet som hos Worldtimezone. Du velger rett og slett fra en liste av land, stater og byer. Resultatet får du opp med en gang – klokkeslettet for landet og et fint kart som viser hvor i verden dette er. En nyttig finesse er Future event planner. La oss si du skal på konferanse i Los Angeles. Du vet den begynner klokken 10 lokalt tid. Men hva er klokken her da? Velg California som utgangsted, sett klokkeslett og dato, velg deretter hvilket område du vil ha "oversatt" tiden til. I dette tilfellet Norge. Svaret er at når konferansen starter er klokken 19 (eller 7 pm) her hjemme. Lettvint og nyttig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det samme kan du få til om du velger Fixed time på nettstedet Timeanddate. Med kun noen tastetrykk får du vite, ikke bare at klokken er 19 i Oslo, men at den er 1 påfølgende natt i Hong Kong og 17 i Casablanca. Du kan justere dette uret slik at du får datoformater og tidsformater tilpasset det du er vant til – blant annet norsk. Her finner du også forklaringer på begreper om tidssoner. Lurer du på hva GMT, Zulu time og UTC står for, finner du det her. Sidene er kjedelige å se på, men du verden for et vell av nyttig informasjon.

Hva er klokken? Nettet hjelper deg.
Hva er klokken? Nettet hjelper deg. Vis mer

Vil du helst se klokken tikke av gårde kan du sjekke verdensuret i java. Da er det selvsagt ikke stedet Java vi snakker om…

Dag og natt

Worldtimezone (se over) har også en funksjon der du kan se solens gang. Hvor er det dag og hvor er det natt? Visuelt og lettforståelig.

Skillet mellom natt og dag kan du også få oversikt over hos Worldtime. En enkel globus viser lys, mørke og skygge (skumring). Du kan også gå inn på det enkelte land for mer informasjon om lokalt tid, soloppgang og solnedgang, og offentlige fri- og helligdager én måned frem i tid.

Full kontroll

Med disse hjelpemidlene bør både tid, natt og dag være under kontroll. Du trenger ikke i vanvare ringe hjem midt på natten, og du kan se om reisemålet ditt ligger i området for midnattsol eller vintermørke.

God tur!

Reiselysten

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene fra både store og små charterarrangører. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.