Verdensrekord!

Ny fartsrekord på skinnegangen for et høyhastighetstog. Den nye rekorden lyder på 553 kilometer i timen.

Rekorden ble satt på den nye linjen nord-øst i Frankrike, melder den franske storavisen "le Parisien". Rekorden på 553 kilometer i timen er den raskeste målte hastigheten for et "klassisk togoppsett" på skinner. Dette er riktignok en uoffesiell rekord, ettersom dette ikke er registrert som et offisielt rekordforsøk.

Det var på strekningen fra Paris til Strasbourg at toget tirsdag 13. februar satte den uoffisielle rekorden. Den forrige rekorden var på 515 kilometer i timen, og ble satt 18. mai 1990.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Et tog av typen Maglev har riktignok klart en hastighet på 581 kilometer i timen, men denne togtypen er svært lite utbredt i verden, og rekorden ble satt i Japan. Maglev er forkortelse for magnetic levitation. Dette betyr i prinsippet at toget svever på et magnetfelt som skyver det fremover. Dette gjør at toget kan komme opp i store hastigheter.

TGV har etterhvert fått en vid utbredelse, med forskjellige navn som Eurostar eller Thalys på internasjonale strekninger. En strekning av typen Brussel - Paris tilbakelegges på en time og 20 minutter. Til orientering er avstanden mellom byene hele 310 kilometer - sentrum til sentrum.

Verdensrekord!