Verdens villeste vannland

Fritt fall i 105 kilometer i timen fra 41 meters høyde i bare bikinien ... Ville vannsklier og store vannland. Her er noen av verdensrekordhaverne.

Publisert
Sist oppdatert

Lei av brystsvømmin og crawl? Klar for nye utfordringer? Verdens høyeste vannsklie, verdens største badeland og verdens største bølgebasseng - her er hva du kan oppleve av våte rekorder i vannland verden over.

>> Hold på trusa: Se bildene fra rekordbadene her

Enmannssklie

Summit Plummet. Foto: Blizzard Beach, Walt Disney World
Summit Plummet. Foto: Blizzard Beach, Walt Disney World Vis mer

Høyeste, raskeste, enmannsvannsklie med fritt fall i verden, er ifølge World Waterpark Association, den 36,5 meter (120 foot) høye "Summit Plummet" i Blizzard Beach, Walt Disney World. Før du er nede i bassenget, er du
oppe i en hastighet på 88,5 kilometer i timen ...

Hvor: Blizzard Beach, Walt Disney World, Lake Buena Vista, Florida.
På nett: disneyworld.disney.go.com

>> Norske badeland i sør
>> Norske badeland i nord

Høyeste rafte-vannsklie

Toppen av "Insano". Foto: Beach Park
Toppen av "Insano". Foto: Beach Park Vis mer


Verdens høyeste rafte-sklie er ifølge World Waterpark Association og Guinness Rekordbok, den 14 etasjer høye "Insano" i Brasil. Og du bør kanskje være litt smågal for å våge deg uti denne. Du faller fra 41 meters høyde og ned til bassenget, i løpet av 4-5 sekunder - noe som betyr at du kommer opp i en hastighet på 105 kilometer i timen ... Ikke dårlig hastighet i bare badebuksa ... Vannparken strekker seg over et areale på 35.000 kvadratmeter, og har et årlig besøkstall på 350.000 gjester.

Hvor: Beach Park, Fortaleza, Brasil.
På nett: beachpark.com.br

Bølgebasseng, Typhoon Lagoon. Foto: Typhoon Lagoon
Bølgebasseng, Typhoon Lagoon. Foto: Typhoon Lagoon Vis mer


USAs største bølgebasseng

USAs største bølgebasseng finner vi i Disneys badepark Typhoon Lagoon i Florida. Bølgebassenget her er USAs største med tanke på det største med tanke på kapasitet (i antall badende), årlige besøkende, vannvolum og bølgehøyde - og det måler 35 x 120 meter. Her kan du virkelig få testet surfeevnene dine.

Hvor: Typhoon Lagoon, Orlando, Florida.
På nett: disneyworld.disney.go.com

På Dino Beach konkurrerer bikinijentene om å være den heteste Beach Honey. Foto: Dino Beach Water Park
På Dino Beach konkurrerer bikinijentene om å være den heteste Beach Honey. Foto: Dino Beach Water Park Vis mer
Kalahari Resort. Foto: Kalahari Resort
Kalahari Resort. Foto: Kalahari Resort Vis mer


Verdens største bølgebasseng

Verdens største bølgebasseng befinner seg i Shanghai, Kina, og måler 55 x 109,7 meter. I tillegg til bølgebassenget, er det flere bassenger for barn, åtte vannsklier hvorav den lengste er nesten 150 meter lang, og muligheter for å trimme strandvolleykunnskapene. Her er også fastfood ved bassengkanten, og reiseguiden Frommers's beskriver stedet som det nærmeste man kommer en amerikansk vannpark, i Kina. Her arrangeres også fester og konkurranser - blant annet "Beach Honey" - hvor bikinijenter konkurrerer om å være den heteste, mest sexy strandbaben.

Hvor: Dino Beach Water Park, Shanghai, Kina.
På nett: 64783333.com

Største innendørs vannpark i USA

Kalahari Resort i Wiscosin, er med sine 11.613 kvadratmeter USAs største innendørs vannland under ett tak - inntil videre. I desember 2007 åpner Kalahari Resort Sandusky, Ohio et enda større vannland, som måler 16.072 kvadratmeter.

Wisconsin-badet har i tillegg til innendørsparken, også et 6.503 kvadratmeter stort utendørs vannlandområde. Ohio-anlegget er i dag på kun 7.432 kvadratmeter, men etter ekspansjonen, åpner de i desember i år et 16.072 kvadratmeter stort innendørs vannland - i tillegg til et 7.154 kvadratmeter stort uteområde.

Hvor: Kalahari Resort, Wisconsin Dells, Wisconsin
På nett: kalahariresort.com

Størst i Nord-Amerika

Største innendørs vannpark i Nord-Amerika, er World Waterpark i Canada. Her kan du boltre deg på 20.234 kvadratmeter og plaske i 12,3 millioner liter vann. Det er rundt 20 forskjellige aktiviteter, og om du våger deg ut i det, kan du også sjekke om strikken holder i strikkhopp.

Hvor: World Waterpark, West Edmonton Mall, Edmonton, Alberta, Canada.
På nett: westedmall.com

Størst i verden

Ocean Dome, Japan. Foto: Ocean Dome
Ocean Dome, Japan. Foto: Ocean Dome Vis mer

Verdens største innendørs vannpark er Ocean Dome i Japan. Her strekker badegledene seg over et 29.985 kvadratmeter stort område. Vannparken er 300 meter lang, 100 meter bred og 38 meter høy. Under det enorme taket her kan du nyte badelivet på en 140 meter lang kunstig strand, laget av knust marmor fra Kina. En strandutflukt uten bølgeskvulp hører selvsagt ingen sted hjemme, så her er det datastyrte bølgeskvulp som gjør det hele litt mer naturtro.


Hvor: Ocean Dome, Miyazaki City, Japan
På nett: Segaia.co.jp

Størst utendørs

USAs største utendørs vannpark, måler 283.280 kvadratmeter, og heter Noah’s Ark Waterpark. Vannparken ligger i Wisconsin Dells, som er verdens vannhovedstad med størst konsentrasjon av vannparker i ett område. Innenfor en rekkevidde på 46,6 millioner kvadratmeter, er det 18 innendørs badeland og tre utendørs badeland - som kan tilby til sammen 200 vannsklier og bassenger fylt med 60,57 millioner liter med vann.

I Noah’s Ark Waterpark kan tilby 45 vannsklier, to bølgebasseng, strømelver, barnebassenger og mye annet.

Hvor: Noah’s Ark Waterpark, Wisconsin Dells, Wisconsin.
På nett: noahsarkwaterpark.com

>> Hold på trusa: Se bildene fra rekordbadene her

Selv om de norske badelandene neppe kan måle seg med de største og heftigste vannlandene i verden, er det gode muligheter for en varm dukkert i Norge også, på tross av årstiden - og kanskje får du guffet opp adrenalinet med en liten vannsklie.

>> Norske badeland i sør
>> Norske badeland i nord


Elsker du vannsklier? Det gjorde kanskje også medlemmene i Police Sports Club Stuttgart, men det spørs hvor såre de var i baken etter å ha tilbakelagt 1.093,009 kilometer vannsklie i forbindelse med et verdensrekordforsøk i september 2006. Rekordforsøket var å se hvor langt hele laget kunne skli i løpet av 24 timer. Rekorden ble satt, og står oppført i Guinness Rekordbok.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer