Verdens villeste sporter

Kampsporten der "alt" er lov, surfing fra vulkaner og strikkhopping fra 216 meters høyde.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange rare sporter der ute, men dette er de Forbes Traveler mener er de villeste.

Kunne du tenke deg å teste noen av dem?

Elefantpolo

Polo foregår vanligvis til hest, og farten er selvsagt mye større i denne type polo enn i elefantpolo. Men elefanter er som kjent intelligente dyr (smartere enn hesten, i hvert fall), og egner seg dermed veldig godt til sporten, fordi de faktisk skjønner litt av poenget. Det var den indiske overklassen som introduserte denne sporten for mer enn 100 år siden, og kampene som holdes i dag er populære både blant indere og turister. Det ser unektelig ganske morsomt ut, og tempoet er ikke akkurat rivende...


K-1

Fra koselig elefantpolo til ganske voldelige greier. Denne kampsporten kommer selvsagt fra Asia. Dette er en kamsport som mikser flere forskjellige andre kampsporter som tae kwon do, Muay Thai og karate. Sporten har spredt seg til resten av verden, men der det virkelig er høyt nivå på disse kampene, er i Tokyo Dome, når det arrangeres såkalte superfights. Ikke se videoen hvis du ikke liker å se mennesker som har det vondt!


Okseløpene i Pamplona

Fra 6. til 14. juli braker San Fermin-festivalen løs i Pamplona i Spania. Det er da de famøse okseløpene i gatene går av stabelen. Tusenvis av våghalser deltar i løpet, men bare noen får faktisk se oksene. Veldig mange løper nemlig avgårde så kjapt at de er i mål før oksene er sluppet ut i gatene ...

Uansett, vi vet ikke egentlig hvor heroisk vi synes det er å løpe fra noen vettksremte okser som er sultet til utmattelse før de jages ut i et virrvarr av et folkehav. Da synes vi heller du skal satse på nakenløpet som arrangeres i samme by, som en protest mot okseløpene. Mye tøffere å tørre å løpe kliss naken foran masse mennesker, synes vi.

Les mer og se bilder av nakenløpet

Sandsurfing

Vi surfer på snøen og på bølgen, så hvorfor ikke på sanddynene? Denne sporten ble oppfunnet i Atacamaørkenen i Chile, men nå utføres den overalt der det er nok sand. Følg med på sistemann ... Tipper det skulle litt til før hun ble kvitt all sanden i buksa.


Vulkansurfing

Tar du sandsurfingen et steg lenger, prøver du selvsagt vulkansurfing. Og enda tøffere er du hvis vulkanen er aktiv. Vulkansurfing er en forholdsvis ny sport, og vulkanen Cerro Negro i Nicaragua er populær blant de ihugga.


Elvesurfing

Hvis det er nok strøm i elva, kan du vel surfe der? Det tenkte i hvert fall DinSides journalist Hans Kristian Krogh-Hanssen og kompisene. Som sagt så gjort. Se hvordan det gikk i lenken under.

Her forsvinner Lars i elva

Men mens disse gutta holdt i et tau og utnyttet strømmen, går elvesurfing egentlig ut på å utnytte bølgene som skapes med tidevannet eller etter kraftig regnvær. I Sør-Amerika utnytter elvesurferne Amazon pororoca, en sterk tidevannsbølge som skyller innover Amazonas fra Atlanterhavet.

Klippestup

Jepp, det skal litt mot til for å stupe utfor en høy klippe. Kanskje mest kjent for klippestuping, er La Quebrada i Acapulco i Mexico. Hver dag klokken 13 og når mørket har senket seg om kvelden, stuper unge lokale helter til ære for turistene (og sikkert de unge jentene i byen). Synet skal være spektakulært, for dette er risikabelt. Stuperne må time stupet riktig, og sjekke at det er høyvann, eller passe på at de lander i vannet akkurat når en bølge skyller inn over klippene. Ellers kan det gå dårlig ...


Verdens høyeste strikkhopp

Strikkhopping er skumle saker, og hoppet fra Bloukrans Bridge i Sør-Afrika er verdens høyeste kommersielle strikkhopp. (Det finnes selvsagt gærninger som hopper enda høyere på egenhånd.) 216 meter rett ned i et juv. Dette er ikke for pyser. Til sammenligning er Plaza i Oslo 117 meter høyt.

DinSide har vært på Bloukrans Bridge og bivånet tre tøffe jenter som hoppet i det:

Verdens høyeste strikkhopp

NORGES TØFFESTE SPORTER

I tillegg til de ovennevnte aktivitetene, hadde Forbes Traveler også med offroad racing og sledging, hvor du surfer nedover en elv på magen.

Vi mener imidlertid at Forbes Traveler har glemt et par snertne sporter mange nordmenn driver med:

Offpiste-kjøring

Du skal vite hva du gjør når du trasker opp en øde fjelltopp for å stå på ski ned igjen. Du må kunne lese snøen, for her er det stor fare for at du utløser skred. Sikkerhetsutstyr er et must. Dette er ikke for uerfarne skikjørere! Videoen viser to som står offpiste i Lyngen i Troms.


Basehopping

Norge er et eldorado for basehoppere, og Kjerag er spesielt populært. Ikke noe for Hvermannsen, dette.


Isklatring

Isklatring går ut på å klatre oppover frosne fosser ved hjelp av ishakke og klatreutstyr. Risikabelt, fordi isen kan løsne og du kan miste grepet og falle ned. I Norge er det spesielt populært å dra til Rjukan for å klatre i en av de 172 fossene rundt byen.


På nett: Iceclimb Rjukan

Hundekjøring

Full fart over vidda med et bikkjekobbel pesende foran deg. Kanskje ikke så tøft hvis du gjør dette som turist, men de proffe hundekjørerne må være ganske tøffe. Finnmarksløpet er Europas tøffeste hundeløp, og den tøffeste klassen er et løp på 100 mil!


På nett: Finnmarksløpet


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer