Verdens villeste karneval

KARNEVALSGUIDE: Februar er den store karnevalsmåneden. Her er guiden til de villeste karnevalene du ikke vil gå glipp av.

Verdens villeste karneval

Din mening

Drømmer du om å reise på karneval i Rio? (Avsluttet)
Ja(75%) 386
Nei(19%) 100
Vet ikke(5%) 28
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Karneval på Rena eller karneval i Rio? Er det hete rytmer, vrikkende kropper og saftige kostymer du er ute etter, så er vel ikke valget vanskelig: Rio er karnevalenes ubestridte dronning.

Festen over alle

Brasilianske karneval er knyttet opp mot den religiøse kalenderen, og de fleste startet helgen før oskeonsdag, og kulminerer på oskeonsdagen. Karnevalet er tradisjonelt en fest før fasten. De aller fleste bedrifter stenger i hele karnavalsperioden; da er det av med grå kontordresser og på med fjær, glitter og samba i vei.

Karneval i Rio braker løs lørdag før askeonsdag hvert år. Festen varer fire dager, med parader, dans og festligheter. Karneval i Rio kan vel uten blygsel sies å være karnevalenes dronning. Paraden med sambaskolene er høydepunktet, og alle konkurrerer om publikums gunst og juryens priser. Paradene går søndag og mandag, og vinnerne paraderer den påfølgende lørdagen. En spesialbygget sambodrom huser det meste av underholdning.

  • Sted og tid: Rio, Brasil, 5. til 8. februar.

Men det er flere karneval som er vel verdt å få med seg:

>> Klikk her for karneval i Europa

>> Klikk her for karneval i resten av verden.

>> Klikk her for å se karnevalsbilder

Flere karnevalsartikler

  • Test deg selv i karnevalskunnskap
  • Bildespesial: Karneval i Brasil
  • Karneval på Kanariøyene; en miniguide
  • Bildespesial: Karnevalsfeber i Barcelona