Verdens vakreste museum

Guggenheim i Bilbao er ti år, og allerede gammelt nytt. Skal du se spansk arkitektur nå, drar du til Valencia for å nyte kanskje verdens vakreste museumsområde.

Dunkle lokaler med støvete kroker og statiske utstillinger er passé. Nye og toneangivende museer i dag er tegnet av store arkitekter og har ennå større visjoner. Ett av de vakreste må være Ciudad de las Artes y las Ciencias (CAC) i Valencia.

Lys og vann

Strengt tatt er dette ikke bare et museum, men et kulturelt og vitenskapelig senter som ligger ved elven Turias gamle bredd. Hovedarkitekten er Santiago Calatrava. Bygningsmassen er strålende lys, og mye ligger i tilknytning til vann som speiler byggverkene og tilfører en ekstra dimensjon til opplevelsen.

>> SE BILDENE av underverket i Valencia

Nattlig stemning fra CAC. Foto: Javier Yaya
Nattlig stemning fra CAC. Foto: Javier Yaya Vis mer


På området ligger følgende komplekser:


 • L´Umbracle er portalen inn, og en slags moderne vinterhage i megaformat, med planter og skulpturer. Her er det også mulig å parkere bil. Gratis adgang.
 • L´Hemisféric som inneholder IMAX-kino, laserium og planetarium. Ambulerende utstillinger og evenementer.
 • L´Oceanografic er en 110.000 kvadratmeter stor undervannsby som har diverse aktiviteter knyttet til vitenskap, undervisning og rekreasjon.
 • Museo de las Ciencias Príncipe Felipe er et vitenskapssenter som gjennom deltakelse i eksperimenter gjør det lettere for besøkende å forstå vitenskapelige mysterier og nyheter.
 • Palau de las Artes er et konserthus for opera og andre musikkbegivenheter.

  Hva skjer?

  Eksempler på hva du kan oppleve hentet fra programmet hos CAC nå: Nye akvarier med maneter og sjøhester, utstilling med sveitsisk design, markering av den internasjonale barnebokdagen, utstilling om Titanic, IMAX-film fra korallrevene for å nevne noe.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  >> SE BILDENE av underverket i Valencia