Utsikt over Paris. Foto: Benh Lieu Songh
Utsikt over Paris. Foto: Benh Lieu SonghVis mer

Verdens vakreste byer

Tolv perler valgt ut av ekspertene.

Hvilke byer er verdens vakreste? Det ville magasinet Forbes finne ut av. Dermed ba de eksperter innen arkitektur, byplanlegging og bærekraftig utvikling komme med sine vurderinger.

Du vil sikkert gjette at kjente byer som New York, Paris og Sydney vil komme på en slik liste. Og ja, det har du helt rett, selvfølgelig.

Faktisk er alle de 12 byene på listen godt kjente - du har antagelig vært i flere av dem på storbyferie.

Her er verdens vakreste byer, ifølge Forbes.com:

Paris
Frankrikes hovedstad er med sine avenyer, parker, kirker og slott en praktby.

Hotellperler i Paris

Vancouver. Foto: Tom Quine
Vancouver. Foto: Tom Quine Vis mer


Vancouver
Byen vest i Canada har en flott beliggenhet ved sjøen, og med fjellene som bakgrunn. Vancouver er spesielt interessant siden byen er delt inn i distinkte nabolag som gjennom historien er blitt formet av forskjellige etniske grupper - kinesere, tyskere, engelskmenn, skotter og irer.

Sydney Foto: Foto: 2003 Otto Holdings/Bridge Climb Sydney
Sydney Foto: Foto: 2003 Otto Holdings/Bridge Climb Sydney Vis mer


Sydney
Australias store turistmagnet er blant annet kjent for sine vakre strender og det spesielle operahuset. Sydney ligger flott til ved havet.

Storbyguide til Sydney

Firenze
Toscanas hovedstad er en av klassikerne å besøke for turister i Italia. Renessansebyen er velbevart, og en fryd for øyet.

Høydepunkter i Firenze

Venezia. Foto: Margarit Ralev
Venezia. Foto: Margarit Ralev Vis mer


Venezia
Kanalbyen over alle er selvsagt på listen. Venezia er unik, og fordeler seg over 117 små øyer. Byen var svært viktig som havneby i Middelalderen og under Renessansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spis billig og bra i Venezia

Cape Town
Kappstaden har en helt spektakulær beliggenhet med kystlinje både mot Det indiske hav og Atlanterhavet.

Storbyguide til Cape Town

San Fransisco. Foto: SXC
San Fransisco. Foto: SXC Vis mer
New York. Foto: NYC Company
New York. Foto: NYC Company Vis merSan Francisco
Den frilynte byen på USAs vestkyst tiltrekker seg turister i hopetall. De kommer for se The Golden Gate Bridge, teste pusten opp noen av de 50 åsene som ligger i byen, besøke Chinatown og kanskje ta turen ut til det tidligere fengselet Alcatraz.

Chicago
Windy City vokste for alvor fra 1830-tallet, men en brann i 1871 ødela en tredjedel av byen. Da den ble gjenoppbygd i 1880-årene, ble verdens første skyskraper konstruert her. Chicago har ellers en flott beliggenhet ved Lake Michigan, og USAs høyeste bygning - Sears Tower.

New York
Manhattan er en lekkerbisken, ikke bare for shoppingglade turister, men også for arkitekturinteresserte. Det er ganske fascinerende å se de flotte skyskrapere som ble reist på 30-tallet.

Innsidetips til New York

London. Foto: britainonview/ McCormick-McAdam
London. Foto: britainonview/ McCormick-McAdam Vis mer


London
Det som fascinerer ved London er at byen er satt sammen av et utall "landsbyer" med hver sin særpregede atmosfære. Alt fra rufsete bohem i Notting Hill og Primrose Hill, til striglet og snobbete i Chelsea, til multikulturelt i Brixton. På toppen kommer kjente landemerker som Westminster og Big Ben, St. Pauls Cathedral og Buckingham Palace.

Innsidetips til London

Cambridge. Foto: Andrew Dunn
Cambridge. Foto: Andrew Dunn Vis mer


Cambridge
Denne britiske byen er først og fremst kjent for sine universiteter, og de flotte universitetsbygningene dominerer byen. Gjennom Cambridge går River Cam, der det er populært å ro.

Tokyo
Det skal godt gjøres å ikke bli overveldet av Japans hovedstad. For oss europeere er alt veldig annerledes her. Det gjør byen til et spennende reisemål. Ler mer om hva som venter, og se bilder av byen i saken En gal, gal by.