Verdens ti verste flyplasser

New Yorks flyplasser blant de verste.

<b>DÅRLIGE FLYPLASSER:</b> New York er en fantastisk by, men spesielt supre flyplasser har de ikke.  Foto: Silje Ulveseth
DÅRLIGE FLYPLASSER: New York er en fantastisk by, men spesielt supre flyplasser har de ikke. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er svært sjelden at flyplassen avgjør hvilken destinasjon du skal reise til. Det vanligste er å velge reisemål først, mens hvilken flyplass du havner på, er mer tilfeldig.

Hvis du skal til New York, har du lite å glede deg til når det kommer til flyplassen. En ny liste som amerikanske Frommer's har utført, viser nemlig at tre av de ti verste flyplassene er i New York.

>>>Her får du verdens beste flyplass-shopping

Best og verst

Ironisk nok havner New York JFK Airport øverst på verstinglisten og på 5. plass på listen over de beste flyplassene. Forklaringen ligger i størrelsen: Mens terminal 3 er den aller verste, er terminal 5 en av de best likte.


Bakgrunnen for at New York JFK Airport terminal 3 får slakt, er følgende:

«Terminal 3 er den verste flyplassterminalen i Amerika, og sannsynligvis den verste i den vestlige verden. (...) Terminal 3 er kjent for sine milelange køer i passkontrollen for utenlandsreisende, som ligger i en begredelig kjeller, og mangler både mat- og shoppingmuligheter. (...) Det føles også som at rengjøringspersonalet gav opp for en stund siden i ren fortvilelse.»

To av flyplassene i Frankrike er også med på verstinglisten. Det er ikke første gang Paris Beauvais og Paris Charles de Gaulle blir nevnt i en slik liste.

I oktober i fjor skrev DinSide at The Guide to Sleeping in Airports lesere hadde kåret flyplassene hvor de hadde minst lyst å overnatte. Her ble begge de franske flyplassene nevnt, med Ninoy Aquino International Airport, Terminal 1 i Manilla som absolutt versting.