Verdens ti verste flyplasser

New Yorks flyplasser blant de verste.

<b>DÅRLIGE FLYPLASSER:</b> New York er en fantastisk by, men spesielt supre flyplasser har de ikke.  Foto: Silje Ulveseth
DÅRLIGE FLYPLASSER: New York er en fantastisk by, men spesielt supre flyplasser har de ikke. Foto: Silje UlvesethVis mer

Det er svært sjelden at flyplassen avgjør hvilken destinasjon du skal reise til. Det vanligste er å velge reisemål først, mens hvilken flyplass du havner på, er mer tilfeldig.

Hvis du skal til New York, har du lite å glede deg til når det kommer til flyplassen. En ny liste som amerikanske Frommer's har utført, viser nemlig at tre av de ti verste flyplassene er i New York.

>>>Her får du verdens beste flyplass-shopping

Best og verst

Ironisk nok havner New York JFK Airport øverst på verstinglisten og på 5. plass på listen over de beste flyplassene. Forklaringen ligger i størrelsen: Mens terminal 3 er den aller verste, er terminal 5 en av de best likte.


Bakgrunnen for at New York JFK Airport terminal 3 får slakt, er følgende:

«Terminal 3 er den verste flyplassterminalen i Amerika, og sannsynligvis den verste i den vestlige verden. (...) Terminal 3 er kjent for sine milelange køer i passkontrollen for utenlandsreisende, som ligger i en begredelig kjeller, og mangler både mat- og shoppingmuligheter. (...) Det føles også som at rengjøringspersonalet gav opp for en stund siden i ren fortvilelse.»

To av flyplassene i Frankrike er også med på verstinglisten. Det er ikke første gang Paris Beauvais og Paris Charles de Gaulle blir nevnt i en slik liste.

I oktober i fjor skrev DinSide at The Guide to Sleeping in Airports lesere hadde kåret flyplassene hvor de hadde minst lyst å overnatte. Her ble begge de franske flyplassene nevnt, med Ninoy Aquino International Airport, Terminal 1 i Manilla som absolutt versting.