Verdens ti farligste reisemål!

Politiske omveltninger, religionskonflikter, naturkatastrofer. Alt kan skje så plutselig. Vi har plukket ut ti steder i verden som du bør styre unna.

Verdens ti farligste reisemål!

  1. Verdens farligste reisemål fortsettelse

Du kan vel aldri være sikker; vold, kriminalitet og uroligheter kan oppstå hvor som helst. Men når det er sagt - det finnes steder som du bør vurdere svært nøye før du bestiller en billett.

- Vårt råd er at man holder øyne og øre åpne og at man følger med i lokale media og holder seg unna situasjoner som potensielt kan lede til uroligheter, sier Inger Brusell, byråsjef ved konsulatseksjonen i Utenriksdepartementet. Er du i et område som er utsatt bør du registrere deg ved nærmeste norske utenriksstasjon.

Her er stedene du bør styre unna nå.

Yemen, den Arabiske Halvøy

Yemen. I Amram ligger gamle høyhus tett i tett. For tiden bør du styre unna! Vis mer

Yemen som ligger helt syd på spissen av den Arabiske Halvøy, har blitt et farlig sted å ferdes for folk fra den vestlige verden. Den 11. juni ble den norske diplomaten Gudbrand Stuve drept her etter å ha avsluttet et engasjement som bistandsarbeider ved den norske ambassaden i Zambia. I desember 1998 ble 16 turister kidnappet av en terroristgruppe, fire av dem døde. Det har siden 1991 blitt registrert over 100 kidnappinger i Yemen.

UD sier: 12. Juni ble det publisert en melding som fraråder norske borgere å reise til Yemen, dersom reisen ikke strengt tatt er nødvendig.

Dette går du glipp av: Fabelaktig antikk arkitektur, fantastiske fjell-landsbyer, San’a – byen som skal ha blitt grunnlagt av Noah og områdene rundt Wadi Hadhramawt, den største elven på den Arabiske Halvøy.

Afghanistan, Midt-Østen

Afghanistan er fortsatt preget av uroligheter og terrorisme. Ulike grupperinger kjemper mot hverandre og terroristen Usama bin Ladin herjer. Sanksjoner og militære aksjoner fra USA har skapt en sterk anti-vestlig holdning i landet. I tillegg har krigen etterlatt et sted mellom fem til syv millioner landminer rundt om i Afghanistan. Den amerikanske utenrikstjenesten trakk seg ut av landet i 1989 og har en stående advarsel mot innreise.

UD sier: Det er per i dag ingen utstedte meldinger om reiseråd for norske borgere til Afghanistan.

Dette går du glipp av: Band-i-Amir elven i området Hindu Kush, Afghanistans største turistattraksjon trekker om lag 4.000 mennesker i året.

Ethiopia og Eritrea, Afrika

Nabolandene Etiopia og Eritrea ligger i en vedvarende grensekonflikt, og risikoen for vold og uroligheter har spredd seg innover i de respektive landene. Norge har midlertidig stanset all bistand til Etiopia og vurderer nå forholdene i Eritrea. I utgangspunktet er det Tigray og Afar regionene som er hardest rammet, men reisende bør søke oppdatert informasjon før avreise også til andre deler av landene.

UD sier: Den 20. mai ble det publisert en melding som rådet norske borgere til å forlate Eritrea så snart som mulig. Det norske konsulatet i Asmara bistår med å hjelpe med evakuering av eventuelle gjenværende nordmenn.

Dette går du glipp av: Axum - Etipoias hellige by, markeder ved breddene av Tanasjøen. Eritrea – veien ned fra fjellene til Massawa på Rødehavskysten, et av verdens beste områder for dykking.

Kashmir i India, Asia

Kashmir. Husbåter på den pittoreske Dalsjøen. Vis mer

Stadige konfrontasjoner mellom Indiske sikkerhetsstyrker og militante opprørsoldater, en uløst grensekonflikt med Pakistan og forekomster av landminer gjør Kashmirområdet til et usikkert reisemål. I juli 1995 ble en gruppe på seks turister, hvorav en var norsk, kidnappet av terrorister. Hans Christian Ostrø ble senere drept, fire av de seks er fortsatt savnet.

UD sier: Det er utstedt et generelt råd om å utvise forsiktighet ved reise i Kashmirområdet.

Dette går du glipp av: Kashmirdalen, en av Indias vakreste regioner og husbåtene på Dalsjøen.

Molukkene i Indonesia, Asia

Stadige konfrontasjoner mellom kristne og muslimer, kidnappinger, trusler og vold preger provinsene Molukkene, Aceh, Øst- og Vest-Timor og Øst-Kalimantan. Etter valget i 1999 har situasjonen på øygruppen Molukkene forverret seg. Den 26. juni erklærte Indonesiske myndigheter unntakstilstand i området, og det er nå utstedt et 12327>totalt reiseforbud til Molukkene.

UD sier: For oppdatert informasjon om konflikten henvises det til den norske ambassades i Jakarta sine hjemmesider. Sidene finner du her.

Dette går du glipp av: Krydder som har trukket handelsmenn og nysgjerrige i flere hundre år, dykking rundt de vakre Banda øyene, ruiner av gamle europeiske fort på Pulau Ternate.

Klikk her for å se de neste fem stedene.

Billig ferie til tross?

Frister det fortsatt å pakke sekken? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du markedet aller siste og beste reisetilbud. I Din Reiseguide kan du lese hva andre synes om ditt reisemål. Pass også på å bli med på vår sommerkonkurranse.