Verdens ti dyreste suiter

Amerikanske Discovery Channels reiseseksjon har funnet fram til verdens ti dyreste suiter. Bli med på en særdeles så luksuriøs rundtur.

Hva er et dyrt hotellrom? 1.000 kroner natten, det dobbelte? Eller kanskje en suite til 7 – 8.000? For hva jeg antar er en liten nisje formuende individer, blir imidlertid alt under 30.000 å regne som loppebefengte herberg på sparebluss. Hver by har et hotell som kan by på eksepsjonell standard, selvfølgelig til en eksepsjonell pris.

Beverly Hills: Her samles stjernene i Hollywood.
Beverly Hills: Her samles stjernene i Hollywood. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tidligere i mars måned kåret DinSide Reise Oslos mest luksuriøse suiter. Skulle du ha en særdeles fet bankkonto og heller fristes av den store verden, kan du bryne deg på disse ti: Verdens mest luksuriøse hotell og dettes eventyrlige suiter kan du lese om her. De fire dyreste suitene i verden ligger alle i samme by. Disse kan du lese om på denne lenken.

Coco Chanel Suite, Hotel Ritz Paris

Det franske klesikonet Gabrielle ‘Coco’ Chanel gjorde Ritz’ toppsuite til sitt hjem i 37 år. Chanelsuiten i det ærverdige hotellet står nå innredet etter Coco’s ønske og gode smak. To balkonger vender ut mot Place Vendôme, mens du kan nyte utsikten mot hotellets hager fra baderommet. Hotel Ritz ligger sentralt plassert midt i hjertet av Paris, med gangavstand til Louvre og Museè d’Orsay.

Blant andre celebre gjester som har fått suiter oppkalt etter seg, kan nevnes Kong Edward VII, Marcel Proust, F. Scott Fitzgerald og Ernest Hemingway. Det koster faktisk mer å ta inn på Oslo Plazas Kongesuite, enn på den parisiske perlen. Mens Plaza tar kr 40.000 natten, koster en natt hos Coco Chanel etter dagens kurs ”kun” 39.900.

Mer informasjon om Coco Chanel suiten finner du på Hotel Ritz’ nettsider.

Presidential Suite, Beverly Hills Hotel

På andre siden av Atlanteren, nærmere bestemt i California, tilbyr verdenskjente Beverly Hills Hotel husrom til verdensstjernene. Marilyn Monroe, Howard Hughes og Greta Garbo er tidligere gjester som vitner om at hotellet nyter høy status i drømmebyen LAs beste åser. Hotellet ble bygget i 1912 og er kjent for sine rosa murvegger, romslige bungalower og renommerte restauranter.

De fleste av hotellets suiter har åpen peis, luftige balkonger og egne kokker og butlere. Toppsuiten, Presidential Suite, byr i tillegg på eget kjøkken, spisestue og et Boston-flygel. Døgnprisen ligger på 43.500 kroner.

Mer informasjon og muligheter for online-reservering finner du på hotellets nettsider.

Peninsula Suite, The Peninsula Hong Kong

De beste hotellene tar selvfølgelig i mot gjestene på taket...
De beste hotellene tar selvfølgelig i mot gjestene på taket... Vis mer

Midt i hjertet av Hong Kong, i Kowloon-distriktet, finner du et av Asias ypperste hoteller. The Peninsula ble bygget i 1924, og regnes sammen med Raffles i Singapore og The Oriental i Bangkok som kontinentets flaggskip.

Celebre gjester lander med helikopter på hotellets tak. Ønskes en tur rundt i byen, stiller hotellet med Rolls Royce og privatsjåfør. Toppsuiten byr på elegant møblement, bad i marmor og en imponerende utsikt. I hotellets egne ord er suiten stilet som ”europeisk med hint av asiatisk influens”. Gjester i toppsuiten kan nyte 24-timers butlerservice, og privat limousin. Døgnprisen ligger på 45.200 kroner.

Mer informasjon finner du på hotellets nettsider.

Royal Suite, The Lanesborough - London

Vi har for vane å klage over skyhøye priser på hoteller og herberger i London. Da kan kanskje Royalsuiten, på The Lanesborough ved hjørnet av Hyde Park, bidra til å sette det hele i perspektiv. En natt i hotellets ypperste suite vil nemlig koste rundt 54.000 kroner.

The Lanesborough ble bygget så tidlig som i 1828, og hotellet er nylig pusset opp til original, storslått stil. Samtlige gjester blir hilst velkommen med navn, slik at herskapene skal føle seg hjemme. Toppsuiten byr på tre soverom, salong, spiserom, kjøkken, egen butler og limousin med privatsjåfør. Hotellet kundekrets hører hjemme i de øvre sosiale kretser, og sikkerheten er følgelig av ypperste klasse døgnet rundt. The Lanesborough ligger i toppen når verdens beste hoteller skal kåres.

Mer info og reservasjonsmuligheter finner du på hotellets nettsider.

Royal Floor, President Wilson Hotel

The Royal Floor er, som navnet tilsier, en hel etasje tilegnet en eneste luksuriøs suite. Spredd over hele 1.200 kvadratmeter blir suiten i det fasjonable Geneve-hotellet nesten å regne som et lite slott. Alt i suiten er enormt, fra soverom til spisestue. Utsikten fra de panoramavinduene eller den private balkongen strekker seg fra Genevesjøen til Mont Blanc.

Hotellet kan garantere for gjestenes sikkerhet med et spesialdesignet sikkerhetssystem, beregnet på kongelige. President Wilson Hotel byr på tre restauranter, to barer, ett svømmebasseng, sauna og spa. Utenfor dørene venter Geneves gamleby og Palais Wilson. Døgnprisen er kr 84.300.

Mer informasjon og reservasjonsmuligheter finner du på hotellets nettsider.

Verdens sjette dyreste hotell er også verdens desidert mest luksuriøse. Les mer om Burj Al Arab her. De fire dyreste hotellene i verden finner du imidlertid i New York. Dersom pris ikke er alt, kan du sjekke kåringen av verdens beste hoteller her.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.