Verdens ti beste barer

Verdens ti flotteste barer er kåret. Her er listen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reiseredaktøren i den britiske avisen The Guardian Unlimited har mekket sammen en liste med hva hun mener er verdens beste barer. Her er den fuktige listen:

1. Chez Georges, Paris
En røykfull kjellerbar, som visstnok skal være full av kule mennesker, som ikke er "too cool for school". Her kan du finne god stemning med et glass rødvin eller fem rundt de små, bordene.
Adresse: 11 rue des Canettes, 75006, Paris

2. Mary McBride's, Nord-Irland
McBribe's kaller seg selv "The smallest bar in Ireland with the biggest atmosphere!" Og den lille baren havner på andreplass på Guardians liste. Oppkalt etter den avdøde avholdskvinnen Mary McBride, som drev baren.
Adresse: 2 Main Street, Cushenden, Nord-Irland

Baren Vesuvio har en helt særegen stil. Foto: Vesuvio.com
Baren Vesuvio har en helt særegen stil. Foto: Vesuvio.com Vis mer


3. Vesuvio, San Fransisco

Ved siden av verdens mest kjente boksjappe, City Lights, ligger den bohem-inspirerte baren Vesuvio. Her er det alt fra diktopplesning til kunstutstillinger. Er du av den miljøvennlige typen kan du nyte organisk vin, øl eller brennevin.
Adresse: 255 Columbus Avenue, North Beach, San Francisco

4. OJ’s restaurant and beach bar, Antigua
En ikke så altfor fancy sted, men absolutt et bar med mye sjarm. På OJ's strandbar kan du sitte med beina i sanden og nyte en iskald øl med et karibisk vind i håret.
Adresse: Crabb Hill Beach, St John’s, Antigua (Karibia)

5. Rooftop bar, Vietnam
Et alternativ for folk som ikke er så glade i kald og minimalistisk stil. Dekoren består av palmetrær og plastikkblomster, akkompagnert av lyden fra mopeder.
Adresse: Rex Hotel, 141 Nguyen Du, Ho Chi Minh City, Vietnam

Folk med høydeskrekk trenger ikke å ta seg en drink for å føle seg ruset i denne baren. Foto: Thedomebkk.com
Folk med høydeskrekk trenger ikke å ta seg en drink for å føle seg ruset i denne baren. Foto: Thedomebkk.com Vis mer


6. Sirocco bar and restaurant, Bangkok

Bar og restaurant på toppen av Bangkoks nest største skyskraper, populært blant poshe Thailendere. God utsikt over storbyen for de som tør å ta seg hele veien opp til baren.
Adresse: 1055 Silom Road, Bangkok, Thailand

7. Puro Beach, Mallorca
Dette stedet prøver å være ultratrendy, med kritthvite lounger og parasoller. Selv om stedet fremstår veldig glamorøst, trenger du ikke kle deg i den peneste finstasen for å slappe av med en drink her. Det hevder i alle fall The Guardians reiseredaktør.
Adresse: 1 Cala Estancia, Palma, Mallorca

8. No Shoes Club, Frankrike
Langt fra luksusen på Puro Beach, ligger det beskjedne No Shoes Club. Stedet blir beskrevet som et hageskul med noen få stoler og bord, og enkel meny. Bra nok til å havne på åttende plass på The Guardians liste.
Adresse: Baie de Somme, 22 Allée de la Grève, 80550 le Crotoy, Frankrike

9. Rio Scenarium, Brasil
Av Rio de Janeiros mange barer, er Rio Scenarium den beste, skal vi tro The Guradian. Baren ligger i et gammelt varehus, og trekker til seg et danseglad klientell. "Til og med klønete engelske jenter med null rytmesans ender opp på dansegulvet," skriver den britiske reiseredaktøren.
Adresse: Rua do Lavradio, 20 Centro Antigo, Rio de Janeiro, Brasil

10. Smoke bar and diner, London
Denne baren endte opp på redaktørens topp ti-liste bare fordi den ligger et par minutter fra hennes eget hus. Redaktøren legger til at baren i seg selv er ikke så aller verst, og fungerer bra som et vorspielsted.
Adresse: 14 Trinity Road, SW17, Tooting, London

Har du en favorittbar? Legg igjen en kommentar i slutten av artikkelen!


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!