Verdens største svømmebasseng

Guinness Rekordbok har kåret vinneren. Se bildene!

Publisert
Sist oppdatert

Et basseng i San Alfonso del Mar i Chile, som inneholder 250.000 kubikkmeter vann, er nettopp utpekt til verdens største.

Vanskelig å skjønne hvor mye 250.000 kubikkmeter vann er? For å si det på en annen måte - bassenget er 80.000 kvadratmeter stort, noe som tilsvarer rundt 6.000 "vanlige" svømmebasseng, og rommer 250 millioner liter vann.

Det er én kilometer fra den ene enden av bassenget til den andre!

Se bilder av kjempebassenget

Fylt med saltvann

Skal vi ta et par lengder i bassenget? Foto: San Alfonso del Mar
Skal vi ta et par lengder i bassenget? Foto: San Alfonso del Mar Vis mer


Bassenget ved San Alfonso del Mar er egentlig en lagune, og det turkisblå saltvannet har en sikt på 35 meter.

Det er bare en gyllen sandstrand som skiller lagunen med Stillehavet. En nyvinnende teknologi gjør det mulig å hente opp sjøvannet, rense dette, og pumpe det inn i lagunen med en temperatur på 26 grader - noe som ifølge San Alfonso del Mar er ni grader varmere enn havet utenfor.

Se bilder av verdens villeste vannland

Når været ikke slår til, kan badeenglene bade i saltvannsbassengene som ligger under glasstak. Her er det også oppvarmet sandstrand, fossefall og vannmassasje.

San Alfonso er et kjemperesort, som i tillegg til verdens største svømmebasseng, kan skilte med Chiles største akvarium, der 42 lokale arter bor og kan beskues gjennom en 25 meter lang glassvegg.

San Alfonso del Mar ligger 90 kilometer vest for Chiles hovedstad Santiago.

Se også verdens dypeste, der du kan dykke ned til hele 33 meter.

Verdens nest største

Svømmebassenget som inntil nå har kunnet smykke seg med tittelen verdens største svømmebasseng, kalles Orthlieb, og ligger i Casablanca i Marokko. Dette bassenget måler 150x100 meter, og er dermed omtrent som en sølepytt å regne sammenlignet med San Alfonso del mars 1.000 meters lengde.

Denne stranden finnes ikke

Nye kjempebasseng på vei

Men Crystal Lagoons, firmaet som har bygget kjempebassenget i Chile, er allerede i forhandlinger om å lage andre rekordbasseng i Midtøsten, deriblant i Dubai, skriver Jyllands-Posten. Dermed er det ikke sikkert San Alfonso del Mar får beholde verdensrekorden så lenge.

Se bilder av kjempebassenget

På nett: San Alfonso del Mar

Kilder: Jyllands-Posten og San Alfonso del Mar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer