Verdens største snøfest

Sapporos snøfestival er en av verdens største i sitt slag.

En av årets byggverk i arbeid. (Bilde fra et web-kamera.)
En av årets byggverk i arbeid. (Bilde fra et web-kamera.) Vis mer
Skulptører i arbeid.
Skulptører i arbeid. Vis mer
Skjøre skulpturer i blank is.
Skjøre skulpturer i blank is. Vis mer

Sapporos mer enn femti år gamle megafestival får to millioner besøkende og enorme mengder snø. Og da snakker vi ikke om hvilken som helst snøhaug. Her er det de mest finurlige former og fasonger som trylles fram fra digre snøblokker og blank is.

På lang rekke

Kvartal etter kvartal med enorme snøbygninger, skjøre isfigurer og fantasifulle skulpturer. Iskalde Sapporo er det perfekte sted for en snøfestival i februar. Byen får godt med snø tidlig på vinteren, og gradestokken viser vanligvis mange blå på denne tiden av året. Forholdene er med andre ord ideelle for hordene av profesjonelle isskulptører fra hele verden, som nå kommer til Odori Park for å vise sine kunster.

Hundrevis av figurer

Snøfestivalen er byens største begivenhet, og antakeligvis verdens største i sitt slag. I parken og områdene rundt kan du beundre mer enn 300 snø- og isskulpturer. Mange av skulptørene har allerede vært i aktivitet en lang stund, i det festivalen sparkes i gang den 6. februar. Siste dag er den 12. februar.

Du kan også delta på nett. Det finnes en web-side for den virtuell snøfestival. Her kan du sende inn egne idéer til skulpturer.

Sped start

Festivalen startet faktisk med en gruppe studenters enkle snømann-bygging i parken i 1950. Studentene, som helt sikkert burde krummet sine nakker over skolebøkene, konstruerte seks snøskulpturer i Odori Park, og siden har det ballet på seg. Nå er festivalen blitt en internasjonal begivenhet som trekker deltakere og skuelystne fra hele verden. Aller mest kjent er nok festivalen for sine kopier av klassiske bygninger. Snøbygninger skan bli flere etasjer høye! Utover det finner du skulpturer som forestiller fantasifigurer, møbler (!), tegneseriekarakterer og lokale berømtheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide hjelper deg

[Ugjyldig objekt (NAV)]

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet, både fra Norge og Sverige. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig, finner du i Reis Billig skolen.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Du kan også sjekke om flyet ditt er i rute.