Dubai er en moderne by hvis fremste attraksjon er gode shoppingmuligheter.
Dubai er en moderne by hvis fremste attraksjon er gode shoppingmuligheter.Vis mer

Verdens største shoppingfestival

For femte år på rad samles shoppingglade arabere og likesinnede tilreisende i handelsmekkaet Dubai i de Forente Arabiske Emirater. Verdens største shoppingfestival venter opp mot tre millioner besøkende, og skryter likeså godt på seg verdens laveste priser.

Byen Dubai eller de Forente Arabiske Emirater er kanskje ikke det første du tenker på når ordet shopping nevnes. Men ikke bare kan Dubai skryte på seg fritak fra skatt og avgiftsfrie varer. Over de siste fem årene har byen arrangert verdens største shoppingfestival. Prislappen for moroa lyder på snaue 137 millioner kroner.

Mer enn 2.500 ulike butikker skal delta i det månedslange handelsmaratonet. All verdens tenkelige og utenkelige merkeprodukter er selvfølgelig til salgs, og prisene skal være langt under hva shopperne kan finne andre steder. Vi tok en titt på varene som annonseres på festivalens nettsider, og fant blant annet en Nokia 8210 til kr 3.900, et piknikkjøleskap på hjul til kr 2.200 samt en Kenwood DVD spiller til kr 3.300, ’sing along karaoke fun’ pakke er inkludert!

57 kilo gull og 31 Rolls Royce?

Dubai lover mer enn ren shopping. I løpet av den 31 dager lange festivalen skal det loddes ut hele 57 kilo gull, 31 Rolls Royce, et 50 talls Nissan Patrol biler samt et vell av kontantpremier. Loddene for gull og Rolls Royce selges for om lag kr. 500 og er begrenset til 5000 daglig deltagende, så klarer du å få tak i et lodd har du faktisk en rimelig sjanse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Byen kan videre by på underholdning i mer tradisjonell forstand. I løpet av shoppingfestivalen arrangeres blant annet hesteløpet Dubai World Cup (verdens best premierte), ATP turnering i tennis og golfturneringen Dubai Desert Classic. Disney har lovet å holde det hittil største isshowet noensinne, og hvis ikke noe av dette skulle friste kan kanskje et show med verdens høyeste mann eller en konsert med Moskvafilharmonien falle i smak?

Verdens største nettbutikk?

Blir turen til Dubai en smule lang kan du trøste deg med at festivalen har en egen nettside hvor du både kan shoppe, delta i konkurranser og få ’live’ overføringer fra severdighetene. Dubai Shopping 2000 på nett finner du her.

Slik reiser du!

British Airways flyr tur/retur Dubai fra Oslo for kr 4.350, skatter og avgifter inkludert. Dubai Shopping 2000 reklamerer med store reduksjoner i hotellpriser, det billigste vi fant var Rimal Residence til kr 425 per person i dobbeltrom.