Verdens største shoppingfestival

Et av verdens rikeste land kan også by på den heftigste shoppingopplevelsen på planeten.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Får du gåsehud av ord som kupp, shopping og handleposer? Da er det ingen vei utenom Dubai denne måneden. Hele mars er avsatt til en heidundrende festival til shoppingens ære, og når det hele foregår i ett av verdens aller rikeste land, snakker vi ikke om loppisfunn og Rema-priser.

Kupp, kupp, kupp

De forente arabiske emirater – kanskje ikke det første stedet du forestiller deg å kunne shoppe kredittkortet hett og tomt. Men det kan du altså – enhver handlegal med respekt for seg selv vil selvsagt vite at oljerike Dubai er et supert sted å stoppe.

Den moderne storbyen ved den Persiske Gulf ligner ikke mye på fiskelandsbyen som opprinnelig lå her før perlehandel og oljefunn snudde opp ned på landet. Nå er Dubai. også kalt gullbyen, stedet for eksklusive hoteller, elegant shopping og selvsagt gull. Først og fremst er kanskje byen kjent for sitt fantastiske utbud av førsteklasses gullvarer til hyggelige priser.

Under shoppingfestivalen lover arrangørene at du skal finne utrolige kupp på gullprodukter, mote, parfyme, elektronikk og datautstyr. Mer enn 2.500 butikker, kjøpesentre og utsalg venter på kjøpegale fra hele verden. Og det overrasker neppe at VISA er en av festivalens sponsorer …

For sjette gang

Den kjøpegales drømmefestival finner sted for sjette gang: En hel måned med utallige muligheter til å gjøre kupp på uforlignelig taxfree-shopping, vinne kilovis med gull, eksotiske reiser og dyre biler. Hver dag i hele perioden vil en heldig shopper vinne ett kilo rent gull. Og en riktig heldig vinner kan sikre seg hyggelige problemer med overvekt på flyet: 25 kilo gull er premien på festivalens siste dag. Daglig kan du også vinne luksusbiler fra Lexus og jorden rundt-billetter for hele familien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor besøkte mer enn to og en halv million mennesker fra hele verden festivalen. Det blir neppe færre handleglade i Dubai i år.

Moro for familien

Gull for liten og stor i Dubai. 
Foto: Emirates Foto: Emirates
Gull for liten og stor i Dubai.
Foto: Emirates Foto: Emirates Vis mer

Fjorårets festival var viet Mor. I år er temaet One world. One family. One festial. Familien står med andre ord sentralt. Du finner også begivenheter tilpasset både store og små under festivalen. I tillegg til shoppingen kan du hver kveld se flotte fyrverkeri, beundre vann- og lasershow, oppleve karneval i helgene og se en førti minutter lang musikal med Pokémon-figurene.

For den som ønsker litt sportslig action, er det flere internasjonale sportsbegivenheter i Dubai i denne perioden. Du kan se Tiger Woods klaske til under golfturneringen Dubai Desert Classic. Hesteglade samler seg til verdens mest pristunge gallopp-løp - Dubai World Cup. Frister det mer med yppige tennisstjerner av begge kjønn, er byen også vertskap for en ATP-turnering i tennis.

Pass på

Dubai er regnet som et svært sikkert reisemål. Her kan du både bade, shoppe og oppleve ørkenen. Pass bare på at du følger lokale kutymer og skikker. Toppløs bading er ikke tillatt. I byen kler du deg ordentlig – t-skjorte og shorts er ikke ansett som riktig antrekk. Du må heller ikke ta med deg våpen, narkotika eller pornografi inn i Dubai. Norske statsborgere må ha visum for å reise til Emiratene og Dubai.

Og et siste tips: HUSK Å PRUTE!!!

Ut på tur

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.