Verdens største prinsesse

Dagens største cruiseskip blir dverger i forhold til denne kjempen fra Japan. Oslo er allerede satt opp som besøkshavn.

Publisert
Sist oppdatert

Verdens største cruiseskip per i dag, Royal Caribbeans Freedom of the Seas, som deler tittelen med Liberty of the Seas (160.000 bruttotonn), vil bli som små dverger å måle, dersom det japanske selskapet får virkeliggjort sine planer om å bygge giganten Princess Kaguya, skriver nettstedet Boarding.no.

Reiseruten er også allerede planlagt, og skal starte i Tokyo den 4. januar. Etter at "prinsessen" har vist seg frem i asiatisk farvann, legges kursen mot Europa, og går alt som planlagt vil man kunne skue kjempen i norsk farvann den 20. september, hvor Oslo står som ankomsthavn.

>>Se bildene av monsterskipet

Skipet som etter planen skal bli 505 meter langt med 450.000 bruttotonn, skal få plass til over 8.000 passasjerer, med et mannskap på 4.000. Om bord på de 20 dekkene planlegger man ikke mindre enn tre hotellblokker, hvor hvert hotell skal ha minst fem restauranter.

Dersom de riktige investorene kommer på plass, skal Aker Yards Cruise & Ferries bygge giganten. Orderen for byggeprosessen håper man å få på plass i løpet av 2008 og skipet vil deretter være klart til å settes inn for å seile de syv hav i løpet av 2012.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer