Verdens største party

Har du fortsatt noen fridager til gode så hopp opp i et par lederhosen og kast deg på første fly. Tappekranene på verdens største festival er åpnet!

Årets oktoberfestival åpnet med et brak lørdag morgen. Gjennom München kom festivitas-kledte vogner trukket av enorme bryggerihester. I og etter vognene kom bareiere, investorer og alle som har vært med på å brygge ølet som nå skal fortæres i 16 dager til ende, fra 16. september til 3. oktober.

Kelnerne er ikke akkurat kjent for sin tålmodighet og gemütlichkeit.
Kelnerne er ikke akkurat kjent for sin tålmodighet og gemütlichkeit. Vis mer

Øl, Kylling og oom-pah-pah

I løpet av disse dagene vil det bli drukket seks millioner liter øl og spist 150.000 bratwûrsts. Som om ikke dette var nok til å fore folket, må hele 600.000 kyllinger og 80 okser bøte med livet.

Alle de tyske bryggeriene lager eget festivaløl for anledningen, så det bør være mulig å finne noe godt selv for den særeste gane.

14 øltelt er satt opp rundt på festivalområdet, og det er ikke akkurat party-telt til hagen det er snakk om. Til sammen rommer disse nemlig 94.000 sitteplasser og en del ståplasser i det ene teltet. Allikevel vil nok mange flere enn dette fylle de lange benkeradene. Her sitter du ikke akkurat i korrekt søndagsskole-stil, men hopper og danser på bordene til langt på natt.

The do’s and don’ts på oktoberfestivalen

Festivalens offisielle hjemmeside har laget en liste med råd for hvordan man bør gå frem for å gli mest mulig inn i miljøet på festivalen. Trykk 16372>her for å lese overlevelsesrådene.

Artikkelen fortsetter under annonsen