Verdens største kulturfestival

666 grupper fra 49 forskjellige land presenterer 1.462 show i løpet av 22 dager i august. Velkommen til Edinburgh Fringe Festival!

Festivalen arrangeres i Edinburgh i perioden 5. – 27. august.

Mottrekk

Fringe-festivalen skriver seg tilbake til 1947, da den kom i stand som en spontan reaksjon på den første Edinburgh International Festival. Noen driftige sjeler fant ut at de ville utnytte muligheten som lå i publisiteten, de besøkende og kritikerne som kom til den offisielle Edinburgh-festivalen.
De første årene ble de alternative og mindre kjente artistene som deltok på Fringe-festivalen sett ned på av deltakerne og arrangørene av den større og mer pompøse Edinburgh International Festival. I dag er situasjonen annerledes, og Fringe-festivalen utgjør en viktig del av en større festivalenhet.

Ingen inviteres, ingen betales

Fringe-festivalen har ivaretatt mye av impulsiviteten og den lett anarkistiske ånden som hersket i begynnelsen. Alle som vil kan delta med hva de vil på festivalen. Ingen blir invitert til å delta, og ingen blir betalt for å være der. Det eneste gruppene kan håpe på, er at de tjener nok på billettinntektene til å dekke utgiftene de har ved å være der.
I de senere årene har det imidlertid kommet til et kontor som kan veilede de som ønsker å delta på festivalen. Dette kontoret samkjører all informasjon om grupper som skal opptre og priser på de forskjellige showene, og utgir et festivalprogram.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Folkelig

Fringe-festivalen er en folkelig festival, hvor ukjente kan komme med sine kunstneriske uttrykk, og hvor det finnes noe å se på for enhver smak. Det er show og opptredener innen kategoriene barneunderholdning, komedie og revyteater, dans og danseteater, konserter, musikaler og opera, informasjonsmøter, teater og utstillinger. Her kan du la deg underholde av de beste stand-up-komikerne i Storbritannia, se moderne japansk dans eller lære mer om buddhistenes tilnærming til meditasjon.

Du kan studere programmet mer inngående på festivalens hjemmeside, edfringe.com.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.