Verdens største flyplasser

Oslo Lufthavn er kanskje travel, men det er ingenting mot gigantene blant verdens flyplasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Heathrow er første europeiske flyplass representert på listene over verdens travleste. Foto: Karoline
Heathrow er første europeiske flyplass representert på listene over verdens travleste. Foto: Karoline Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Verdens flytrafikk øker mer. Den største flyplassen av dem alle, Hartsfield International Airport i Atlanta, ble benyttet av tilnærmet 80 millioner reisende i løpet av fjoråret. Det er cirka seks ganger mer enn hva Oslo Lufthavn betjener i løpet av samme tidsrom.

USA – gigantenes hjemland

Fra 1998 til 1999 økte passasjertallet med nesten fem prosent. Fra 1999 til 2000 ser økningen ut til å være omkring fire prosent, i følge Airports Council International (ACI). Aller mest øker trafikken i Asia og Europa.

Det er imidlertid de amerikanske flyplassene som dominerer. Hele 18 av de 30 mest trafikkerte ligger i USA. På listen inntar amerikanerne hele pallen, først på fjerdeplass kommer Heathrow, London - den største flyplassen utenfor USA.

Se de tredve største flyplassene og hvor mange passasjerer som reiser gjennom dem her. Tallene er for perioden januar til november 2000.

Norge langt bak

Oslo Lufthavn Gardermoen kan være travel nok, men er langt fra å hevde seg i verdenstoppen når det gjelder passasjertransport i luften.
Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk
Oslo Lufthavn Gardermoen kan være travel nok, men er langt fra å hevde seg i verdenstoppen når det gjelder passasjertransport i luften.
Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk Vis mer

ACIs undersøkelse tar for seg mer enn 800 flyplasser verden over. Tallene for hele 2000 er ikke klare, men på listene for foregående år finner vi Oslo Lufthavn nede på plass nummer 69. Flyplassene i København og Stockholm ligger på henholdsvis 55 og 56 plass. Til sammen er det omkring 50 millioner reisende som benytter disse flyplassene i løpet av ett år.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.

Se de tredve største flyplassene her