Oasis of the Seas passerer under Storebæltsbroen. Hun er nå på vei mot Florida. Foto: Roy Riley /sbw-photo
Oasis of the Seas passerer under Storebæltsbroen. Hun er nå på vei mot Florida. Foto: Roy Riley /sbw-photoVis mer

Verdens største cruiseskip på jomfrutur

Se bildene av det innovative skipet.

Forrige helg ble verdens største cruiseskip, Oasis of the Seas, loset ut fra verftet i Turku, Finland, for å starte jomfruturen over Atlanteren mot Florida.

Royal Caribbean Cruice Lines nye skip er så stort at det så vidt kom seg under Storebæltsbroen mellom Fyn og Sjælland. Med 1,5 meters klaring passerte hun under broen lørdag kveld. Se video av dette lenger ned i saken.

Ombord på skipet er de 2.160 ansatte, som skal drilles i sine jobbrutiner i løpet av seilasen over Atlanteren. Se ferske videoer av jomfruseilasen på skipets nettside.

Første del av turen var det også 500 inviterte gjester ombord. De fikk oppleve et skip som selv om ikke alle detaljer er på plass, imponerte stort.

Ikke så rart, for dette skipet har ikke mindre enn 20 svømmebasseng, det er delt inn i syv forskjellige "nabolag", og akter i skipet er det bygget et amfiteater med plass til 750 gjester. Der skal forøvrig den populære amerikanske r&b-stjernen Rhianna ha konsert 19. november. Les mer om skipet i denne artikkelen.

Med sine 360 lengdemetre og en bredde på 65 meter er det ingen tvil om at Oasis of the Seas er stort og imponerende. Også innvendig er skipet flott, og den typiske "cruisegloren", altså voldsomme mønstrede tepper og gullkanter osv., er dempet noe. Siden en stor del av cruisegjestene er amerikanere, går det nok ikke an å skrelle bort alt av glor - for amerikanerne er det dette som assosieres med luksus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og selv om cruiseskipet oser av luksus, er ikke prisene avskrekkende. Et ukelangt cruise i Karibia i januar koster 18.800 kroner for to personer i en lugar med utsikt over Central Park. Laveste pris for dette cruiset er 14.500 kroner. Husk at flybilletter til Florida kommer i tillegg.

Skipet møter Losen utenfor Bornholm lørdag 31. oktober. Foto: RCCL
Oasis of the Seas er vanskelig å overse når hun seiler forbi. Foto: RCCL
Her sees amfiteateret med plass til 750 publikummere. Horisonten utgjør scenens bakteppe. Foto: RCCL
Skipet har 16 etasjer med kabiner - og plass til 5.400 passasjerer. Foto: RCCL
Det er god plass til helikopterdekket. Foto: RCCL
Oasis of the Seas er et høyteknologisk skip. Her fra kontrollsentralen i maskinrommet. Foto: RCCL
Bildet er tatt fra Amfiteateret. Legg merke til de to klatreveggene. Foto: RCCL
Bildet viser Central Park, en park på dekk der det skal plantes over 12.000 planter. Foto: RCCL
Fra Central Park kan man se rett ned på Royal Promenade, skipets "hovedgate". Foto: RCCL
Her passerer hun under Storebæltsbroen med 1,5 meters klaring. Foto: Simon Brooke-Webb/sbw-photo
Slik så det ut for de som sto på dekk da Oasis of the Seas passerte under broen. Foto: RCCLSe skipet passere under Storebæltsbroen: