Verdens største cruiseskip i Oslo

Du kan se båten i Oslo nå. Onsdag kan du lese vår reportasje og se bilder fra Independece of the Seas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens største cruiseskip, nybygde Independence of the Seas, kom til Oslo mandag morgen. Skipet blir storparten av tiden fram til onsdag liggende ved Akershuskaia. Deretter fortsetter det til Southampton, som blir skipets base.

Independence eies av cruiserederiet Royal Caribbean International - et selskap som i sin opprinnelige form ble dannet av oslofamilien Wilhelmsen for 40 år siden under navnet Royal Caribbean Cruise Line - RCCL. Skipet er kommet direkte fra Aker Yard-verftet i Åbo i Finland. Det har en prislapp på vel seks milliarder kroner.

Til vanlig vil skipet ha kapasitet til 4.375 passasjerer, og fra Southampton skal det inn i cruisetrafikk til og fra Middelhavet. Dette området får større og større betydning som for cruiserederiene.

Independence er tredje skip i RCCLs nye klasse Freedom, og Freedom of the Seas som ble levert fra Åbo i 2006, var også innom Oslo på sin jomfruseiling.

Mellom tirsdag kveld og onsdag morgen gjennomfører Independence et nattcruise i Indre og Ytre Oslofjord for vel 1.500 spesielt inviterte gjester.

Fra cruise med Royal C.Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Fra cruise med Royal C.Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


Mer cruise på DinSide: