Verdens største bokmesse

Det er klart for den 53. bokmessen i Frankfurt, som er den eldste og største bokmessen i verden.

380.000 bøker fordelt på 190.000 kvadratmeter; himmelrik for bokinteresserte?
Foto: frankfurt-bookfair.com Foto: frankfurt-bookfair.com
380.000 bøker fordelt på 190.000 kvadratmeter; himmelrik for bokinteresserte?
Foto: frankfurt-bookfair.com Foto: frankfurt-bookfair.com Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Velkommen til den 53. bokmessen i Frankfurt.
Poster: frankfurt-bookfair.com
Velkommen til den 53. bokmessen i Frankfurt.
Poster: frankfurt-bookfair.com Vis mer

Bokmessen i Frankfurt må være tilnærmet himmelen for alle lesehester og andre som har interesse av bøker. Messeområdet strekker seg over 190.000 kvadratmeter, og omfatter 380.000 bøker. Her er det forleggere og multimediaprodusenter fra mer enn 110 land, og man regner med rundt 280.000 besøkende.

Tegneserier, barnebøker og romaner

Dersom du våger deg inn på det enorme og folksomme messeområdet, har du et vidt spekter av bøker i tradisjonell og moderne forstand å velge i. Synes du tradisjonelle bøker høres kjedelig ut, kan vi glede deg med at messen også omfatter elektronisk media og tegneserier. Det er barnebøker, bøker om religion og turisme, kunstbøker og akademisk litteratur. Det er utstillere fra mer enn 110 land; vi kan nevne Nederland, Asia, Italia, Latin Amerika, Nord Afrika, Irland, Israel, Skandinavia og arabiske land.

Hvert år inviteres en Guest of Honour, som denne gang er Hellas. Under den greske fane vil det bli servert gresk litteratur og underholdning i form av høytlesninger, paneldiskusjoner, musikk, bokpresentasjoner og film.

Større spørsmål

Foruten at denne messen gir bokelskere en mulighet til å sniffe inn duften av nesten 400.000 bøker, settes det også en del viktige spørsmål for forleggerindustrien på agendaen. For eksempel hvor raskt skjermen vil ta over som lesemedium og hvilke forandringer bibliotekene kan forvente seg over de neste fem årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høydepunktet er utdelingen av fredsprisen for den tyske bokbransjen (Peace Prize of the German Book Trade). Prisen tildeles som en utmerkelse til noen som gjennom sitt virke har fremmet fred, menneskelighet og internasjonal forståelse. Prisen består av en pengegave på 25.000 DM, som er rett i overkant av 100.000 norske kroner. Hedersmannen som får utmerkelsen i år er den tyske filosofen og sosiologen Jürgen Habermas.

Den 53. bokmessen holdes i Messe Frankfurt, 10. –15. oktober 2001. Reineckstraße 3, 60313 Frankfurt am Main.

Her er Frankfurt.

Reiselitteratur på DinSide Reise:

  • Omtale: Unike hoteller i byer

  • Omtale: Shanghai Ekspress

  • Omtale: Lisboa. Dikternes, kunstnernes og fadoens by

  • Vi tester reiseguidene
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.