Det er ingenting å si på stilen på Hotel Sanderson
Det er ingenting å si på stilen på Hotel SandersonVis mer

Verdens rockehoteller

Ramponerte rom, ødelagte lufteanlegg og menn som hopper fra balkongen. Det er slikt som skjer når stjernene tar inn på hotell.

Det mangler ikke skandalehistorier fra kjendisenes hotellopphold. Men hvor er hotellene de tar inn når de skal ramponere rommene, kjøre motorsykkel gjennom gangene eller spille inn heftige elskovscener.

Her presenterer vi fem av verdens mest berømte rockehoteller. Du kan ta inn selv – hvis lommeboka tillater det. Guiden er hentet fra engelske Elle.

Sanderson, London

Det var på Sanderson i London at Spice Girls`suite ble funnet ramponert etter release-festen for deres tredje album, ”Forever”. De luksuriøse rommene var fulle av sigarettmerker, teppene var ødelagte, og beina på et kaffebord verdt 60.000 kroner var brukket. De totale kostnadene for å rette opp skadene kom på over 86.612 kroner. Selvsagt nektet krydderjentene for å ha vært med på ramponeringen.

Inngangen til Hotell Sanderson i London
Inngangen til Hotell Sanderson i London Vis mer

Jennifer Lopez bruker også å ta inn på dette fasjonable hotellet når hun er i London. Prisen for et dobbeltom på Sanderson er fra 3.900 kroner per person.

Adresse: Sanderson, 50 Berners Street, London W1T3NG.

The Four Seasons, Milano

På dette luksushotellet i Milano ble Liam fra Oasis festet til kameratapen da han ødela hotellets air-condition-anlegg. Udåden skjedde under bandets ”Be here now”-turné i 1997. Prisen for en natt i dobbeltrom her er 4.200 kroner. For den nette sum av 29.000 kroner kan du leie presidentsuiten med panoramautsikt.
Adresse: Four Seasons Hotel, via Gesu, Milano 20122, Italia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Chelsea Hotel, New York

Dette er det ultimate rockehotellet. Ifølge ryktene skal Sid Vicious ha drept Nancy Spungen på rom 100. Warhol filmet Chelsea Girls her, og Bon Jovi har spilt inn musikkvideoer i trappa.

På rom 822 ble opptakene til Madonnas Sex Book gjort. Chelsea Hotel er en legende som beskrives i mange sangtekster. Blant annet Leonard Cohen synger om sine elskovstunder på dette hotellet. Et dobbeltrom koster 1.700 kroner per natt. For å gjøre det helt som stjernene, bør du bli i lang tid, og bli en av de faste gjestene.
Adresse: Chelsea Hotel, 222 West 23rd Street, New York, NY10011.

Chateau Marmont, Los Angeles

Her har alle de slemme rockeguttene bodd. På Marmont har det meste blitt gjort før: her har Led Zeppelin kjørt motorsykkel gjennom gangen, Jim Morrison hoppet fra balkongen og John Belushi døde her.

Også Keanu Reeves og Robert De Niro gjester hotellet jevnlig. Hotellet i Hollywood er et bemerkelsesverdig vakkert. Robert De Niro likte seg så godt her at han sjekket inn for et år, og Keanu Reeves gadd ikke kjøpe egen kåk, for han likte seg så godt på hotellet. Det kan fort ha blitt dyrt. Prisen for dobbeltrom er nemlig 2.300 kroner.

Adresse: 8221 Sunset Boulevard, Hollywood, Los Angeles, CA 90046.

The Mark, New York

Mye tyder på at Johnny Depp ikke lenger er noen ønsket gjest på The Mark. Da Depp og Kate Moss tok inn på dette fine hotellet for noen år siden, var det mye som gikk galt. Da filmstjerna ble arrestert klokka fem neste morgen, hadde han og modellen ødelagt rommet de bodde på totalt. Møblene var ramponerte, potteplanter var kastet i veggen og veggene var skadet.

Oppfører du deg bedre, kan du bo på et dobbeltrom for 5.000 kroner per natt. Bonusen er at du i Marks bar kan møte både en og to store stjerner.

Adresse: The Mark, 25 East 77th Street, New York, NY 10021, USA.

Kilde: Elle

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.