Verdens råeste berg-og dalbaner!

De fleste av oss har et forhold til berg-og dalbaner. Enten liker man dem eller så er man livredd. Du trenger ikke bruke tid på oversiktene i denne artikkelen hvis du ikke liker et skikkelig sug i magen!

Vi har funnet frem til de råeste berg-og dalbanene i hele verden! Er du "rollercoaster-fan"? Ta en kikk på listene og se om du finner akkurat din steel-coaster!

Berg-og-dalbane-ferie?

De aller fleste store "rollercoasters" ligger i USA. Vi har riktignok funnet frem til to store baner som ligger i Storbritannia og i Japan, men det er ingen tvil om at det USA som er landet hvor du finner de aller råeste banene!

Ikke bestemt ferien enda?

Kanskje du skal satse på en berg-og dalbaneferie i USA? Banene vi har funnet frem til ligger spredt: Ohio, California, Pennsylvania, Massachusetts, Virginia, Las Vegas, New York og Minnesota! Et perfekt utgangspunkt hvis du f.eks. vil kombinere med den etterlengtede bilferien i bilens store hjemland.

Råeste ut fra hvilke kriterier?

Perfekt ferie: Reis mellom alle berg-og-dal banene som finnes i USA! Vis mer

Vi valgte å se på banene ut fra fire kriterier: Først så vi på hvor lange banene var - ingenting er vel mer kjedelig enn at turen er over rett før den har begynt? Deretter så vi på hvilke baner som hadde høyest fall, altså hvilke som gir deg mest kiling i magen. Så kastet vi oss over hvilke baner som er de høyeste. La oss si det slik: Vi finner baner her som definitivt ikke egner seg for deg med høydeskrekk. Til slutt fant vi ut av hvilke baner som var de aller raskeste. Noen G skal man jo tåle....

Den aller råeste banen

Vil du til den beste av de beste banene? Vil du slukke adrenalinkikket for alltid? Da skal du reise til Sandusky i Ohio og klatre ombord i Millennium Force - den råeste banen i hele verden! Banen har et fall på 91 meter, den er over 2.000 meter lang, den har en toppfart på 148 kilometer i timen og er 94 meter høy! Vi garanterer full nytelse! Vi anbefaler alle berg-og dalbaneentusiaster om å ta en tur til Ohio i sommer!

Prøvd selv?

Et sted i verden kjører de også berg- og dalbane baklengs! Les mer om det i 9114>denne artikkelen. Har du egne opplevelser med disse eller andre villmansferder på skinner? Fortell det til andre lesere av DinSide ved å legge inn din egen artikkel i vår Reiseguide.

Er det for langt å dra til USA for å kose seg i fornøyelsesparker? Vi gir deg oversikten over de norske parkenes priser og tilbud 9996>her.