Verdens mest populære reisemål

Sterk global økonomi og milleniumsskiftet er noen av årsakene til at det ble en at år 2000 ble et rekordår for turismen i verden. Her er de mest populære landene.

Vi reiser stadig mer. I fjor økte tallet på registrerte reisende med 7,4 prosent. Antallet turistbesøk økte til en total på 698 millioner, melder Verdens Turistorganisasjon (WTO). Europa topper blant kontinentene, med Amerika og Asia på slep.

Campidoglio, Roma. I 2000 økte turismen til Italia med over 12 prosent.
Campidoglio, Roma. I 2000 økte turismen til Italia med over 12 prosent. Vis mer

Frankrike på topp

Frankrike er fortsatt verdens mest populære turistland, og med 74,5 millioner besøkende i løpet av fjoråret, registrerer landet en økning på 2 prosent. Den største økningen i antall besøkende står Russland for. Med 22,8 millioner reiseglade strømmende over grensen, kan den østlige kjempen registrere en økning på hele 23,2 prosent. Her kan du bla deg i gjennom listene over turistfavorittene:


Hva med Norge?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hvorvidt det skyldes hvaljakten eller de skyhøye prisene, er uvisst. Sikkert er det imidlertid at Norge taper kampen om turistene. Fjoråret ble alt annet enn rosenrødt. Mens Island og Finland økte stort, svikter turistene Norge. Det foreligger ikke endelige tall fra verken Statistisk Sentralbyrå eller Transportøkonomisk Institutt, men tendensen er klar. Vintersesongen i fjor var spesielt svak, men også på sommeren sviktet turistene.

- Vi sakker akterut, og det er bekymringsfullt. Norge er lite kjent i utlandet. Vi står utenfor EU, og blir stadig mindre synlige. Fjoråret preges nok av at vi har hatt mindre midler til markedsføring. I tillegg kommer en faktor som høye priser, sier administrerende direktør i Norges Turistråd, Svein-Erik Ovesen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstra betenkelig blir tilbakegangen for Norge når Europa står fram som den store vinneren. Tyrkia og Kypros gjorde store comeback, og slutten på konflikten i Kosovo førte til en merkbar økning i nabolandene Kroatia, Slovenia og Ungarn.

Lyse tider

Turistindustrien sørget i fjor for inntekter på ufattelige 476 milliarder US dollar. Skal vi tro WTO vil verdensturismen fortsette økningen i årene fremover. Fra 698 millioner turistbesøk i år 2000 skal tallet øke til 1 milliard innen 2010, og videre til 1,56 milliarder innen 2020.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.