Verdens mest eksotiske skisteder

Dersom du tror Europa og Nord-Amerika er de eneste stedene som byr på bra skiforhold tar du grundig feil. Her gir vi deg en oversikt over stedene du aldri tenker på.

Lars Fidjestøl er vår skiekspert.
Lars Fidjestøl er vår skiekspert. Vis mer


De fleste nordmenn og europeere har en tendens til å tenke veldig europeisk og amerikansk når vi tenker på steder det er mulig å stå på ski. Vi må allikevel ikke glemme at det er langt flere land i verden som har høye fjell og snø.

I en artikkel om uvanlige skisteder hvor man kan kjøre billig, intervjuet vi Lars Fidjestøl om noen av stedene han har vært. Fidjestøl profesjonell skikjører, og deler gjerne noen tips om hvilke skisteder som er spennende.

- Selv er jeg heldig som får reise rundt og oppleve spennende steder i kraft av at jeg er heldig og har blitt flink i min hobby, sier Fidjestøl.

Steder han varmt anbefaler er Bolivia, India, Libanon, Russland og Iran. Spesielt de fire siste byr på utrolig bra snøforhold, og i følge Fidjestøl er det virkelig verdt turen for den som er smålei norske fjell og europeiske alper.

Om ikke verdens mest fasjonable skisteder, så kan de by på prima snø og høye fjell. Foto: © Lane Montgomery
Om ikke verdens mest fasjonable skisteder, så kan de by på prima snø og høye fjell. Foto: © Lane Montgomery Vis mer


Opplevelser sammen med ski

Kunne du tenke deg å oppleve indisk kultur samtidig som du tar en skitur? Hva med Kina, Japan, Libanon? Vil du kombinere skikjøring med eksotiske opplevelser og helt andre kulturer bør du vurdere denne listen nøye.

I Libanon f.eks. kan du stå på toppen av bakken og skue helt bort til Middelhavet før du setter ned bakken. Bakkene ligger plassert kun få mil fra havet, så her kan man virkelig stå på ski under glimrende forhold før man pakker badebuksa og drar ned til havet senere på dagen. Dessverre er situasjonen i Libanon slik at du neppe vil reise hit nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tenk deg også å stå på ski en time utenfor Marrakesh i Marokko, eller å kombinere skiferien med kjempepandasafari i Kina. Vi har ikke gjort en pristest i denne artikkelen, men du kan forvente at en del av stedene er billige skisteder, selv om reisene koster en del.

Flere nettsteder hjelper deg med å finne informasjon om eksotiske skidestinasjoner. I våre undersøkelser har vi brukt:

  • Goski.com
  • Destination360

    Dette bildet er tatt av Lars Fidjestøl i Libanon.
    Dette bildet er tatt av Lars Fidjestøl i Libanon. Vis mer