Verdens merkeligste mesterskap

Det konkurreres i det merkeligste. Sjekk disse!

Sledekjøring og "rein"håndtering.
Foto: Santa Claus World Championship/Samnaun Touristkontor Foto: Santa Claus World Championship/Samnaun Touristkontor
Sledekjøring og "rein"håndtering.
Foto: Santa Claus World Championship/Samnaun Touristkontor Foto: Santa Claus World Championship/Samnaun Touristkontor Vis mer
Beste shownisse?
Foto: Santa Claus World Championship/Samnaun Touristkontor Foto: Santa Claus World Championship/Samnaun Touristkontor
Beste shownisse?
Foto: Santa Claus World Championship/Samnaun Touristkontor Foto: Santa Claus World Championship/Samnaun Touristkontor Vis mer


Det finnes mange merkelige, snåle og rent ut tullete mesterskap rundt om i verden. Her er ti av våre favoritter.

Nisse-VM

Nei, det er ikke jul ennå, men skal du delta på nissemesterskap, bør du kanskje tenke på å legge deg i trening snart ... Hvert år konkurrerer nisser fra hele verden om hvem som er den aller dyktigste julenissen - eller egentlig den dyktigste nissetroppen, da dette er en lagkonkurranse. Siste år har det vært deltakere fra ti forskjellige nasjoner, og interessen er økende, skal vi tro mesterskapets arrangører.

Det konkurrerers i grener som pipeklatring, snøballkasting, sledekjøring, skigåing og show. Årets mesterskap er det femte i rekken, så dette er en svært ung konkurranse, men det er jo selvsagt hyggelig at nisseyrket lever videre i beste velgående også i moderne tider som det 21. århundredet. Som du kan se av det nederste bildet fra konkurransen, er nissebekledningen også påvirket av moderne moteimpulser ...

Sted: Samnaun, Sveits.
Tid: 26. november 2005.
Ekstern lenke: Nissemesterskapets nettside.

Pizzaakrobatikk.
Foto: World Pizza Championships nettside Foto: World Pizza Championship Website
Pizzaakrobatikk.
Foto: World Pizza Championships nettside Foto: World Pizza Championship Website Vis mer


Nisjemat

Er du hektet på en spesiell matrett eller et spesielt krydder, finnes det matfestivaler og konkurranser innenfor spesielle nisjer. Hvitløkfrelste kan ta en tur til hvitløkfestivalen i Oulu, Finland. Årets festival var den 16. i rekken, og den avholdes i juli hvert år. Pizzamunner kan ta turen til Salsomaggiore i Italia, hvor det avholdes verdensmesterskap i pizzalaging i mars/april hvert år. Neste års mesterskap går 3. til 5. april, og da er det klart for nye ferdighetskamper. Det konkurreres i følgende grener: klassisk pizza, pizzapresentasjon, pannestekt pizza, største pizza, raskeste pizza, freestyle deigkasting og lagkonkurranse i deigakrobatikk.

Pizzabakere fra hele verden kommer for å delta i denne konkurransen.

Sted: Salsomaggiore, Italia.
Tid: 3. til 5. april 2006.
Ekstern lenke: Pizzamesterskapets nettside

Ostekappløp: Regn ikke med å komme deg ned helskinnet ...
Foto: cheese-rolling.co.uk Foto: cheese-rolling.co.uk
Ostekappløp: Regn ikke med å komme deg ned helskinnet ...
Foto: cheese-rolling.co.uk Foto: cheese-rolling.co.uk Vis mer


Osterulling

Har du en lidenskap for ost, er dette kanskje tingen for deg, men ta deg i akt: Dette er ikke for beinskjøre eller snubleføtter.

Deltakerne står eller sitter på linje ved startstreken på toppen av bakken, og rett etter at den fire kilos Double Gloucester-osten slippes utfor bakketoppen, gis det klarsignal til deltakerne, og da er det bare å slippe seg ned bakken etter osten. Den som kommer først ned, vinner osten. Det konkurreres i fire klasser, hvorav en kvinneklasse. Deltakerne advares mot at bakken er bratt, og at det er nærmest umulig å holde seg på føttene ned hele bakken. Regn med småskrammer og grønske, men arrangørene melder om at det sjelden alvorlige ulykker knyttet til mesterskapet - likevel har mesterskapet blitt avlyst tre ganger i løpet av de siste åtte årene, to ganger på grunn av bekymringer rundt skadeomfang og redningsapparat for skadde deltakerne.

Ostekappløpet er en hundreårig tradisjon, og med unntak av noen år under og etter andre verdenskrig, har det alltid blitt brukt ekte ost til mesterskapet.

Sted: Cooper's Hill nær Brockworth i Gloucestershire, England.
Tid: 29. mai 2006.
Ekstern lenke: Pizzamesterskapets nettside

Kappløp og rulling av diverse objekter er forresten en populært sportsart i England; foruten osterulling driver de også med tjæretønneruling, pannekakeløp og annet ...

DET BLIR VERRE: Løgnhistorier, konebæring, mobilkasting, skinnleggsparking og saunasitting: Her er flere ville mesterskap!

>> Klikk her for flere humoristiske artikler.