Verdens høyeste strikkhopp

216 meter rett ned. Bloukrans Bridge langs Garden Route i Sør-Afrika er stedet å dra for de vågale. Se bildene!

Publisert
Sist oppdatert
Kast deg utfor Bloukrans Bridge - hvis du tør.
Kast deg utfor Bloukrans Bridge - hvis du tør. Vis mer

Verdens høyeste strikkhopp

  1. BILDER av verdens høyeste strikkhopp


Sør-Afrika er et mekka for adrenalinjegere. Her kan du klatre, hoppe i fallskjerm, surfe, jakte rovdyr, dykke med hvithai, hangglide...og ta verdens høyeste strikkhopp.

Vi er fem jenter på rundtur i Sør-Afrika, og nå tar vi turen nedover Garden Route med overnattinger på backpackerhotell som ligger helt nede i strandkanten. Naturen er fantastisk, menneskene hyggelige, og både mat og drikke er billig.

På vei fra Jay Bay til Knysna passerer vi verdens tredje høyeste bro, Bloukrans Bridge, like ved Plettenberg Bay. Her kan du hoppe verdens høyeste strikkhopp. Vi svinger ned for å kikke. Fra kaféen som er bygget helt ute ved kanten, ser vi bare noen prikker som kaster seg ut fra midt under broen og ned i det dype juvet med den smale elva i bunnen.

Hoppet er 216 meter. Det er nesten 100 meter høyere enn Oslo Plaza. Og 100 meter høyere enn strikkhoppet i Victoria Falls. Jeg blir kvalm bare av synet. Ikke #\=)%¤## om noen skal få meg til å se døden i øynene og hoppe derfra. Hanne er derimot veldig keen. Men ikke i dag. Vi er litt sjabre i formen etter gårdsdagens ørlille fest på backpackerhotellet, så vi avtaler at vi skal dra tilbake dagen etter, for at Hanne skal få hoppe.

- Hvis vi kjører helt tilbake hit for at du skal hoppe, kan du bare glemme å trekke deg, advarer jeg.

- Jeg lover, jeg skal hoppe, sier Hanne selvsikkert.

Dagen etter er vi på vei tilbake. Hanne sitter og psyker seg opp i bilen. Dette bare SKAL hun gjøre.

- Jeg hopper også, utbryter plutselig Annika.

Vi står ved broen igjen. Jeg blir like dårlig ved synet. Hanne og Annika betaler rundt 600 kroner hver, blir veid, og får skrevet vekta på hånden.

- Jeg kommer til å angre hvis jeg ikke hopper, sier Stine plutselig, og melder seg på, hun også.

Da er det bare Pernille og undertegnede som ikke har tenkt å hoppe. Men jeg skal søren meg være med ut på broen og ta bilder!

På med sikkerhetsseler, og så bærer det ut på den smale gangristen under broen. Synes du det er ekkelt å gå på slike rister for eksempel over motorveien? Forestill deg hvordan det er når det er over 200 meter ned. Angsten kniper tak i magen og slipper ikke taket. Vi stavrer oss saaaakte utover, til vi ender opp på platået midt under broen. Her er det høy teknomusikk og masse liv. Det er sikkert 7-8 karer som jobber her ute, og de skal jammen ha for at de klarer å få oss til å slappe i hvert fall LITT av.

Hoppekøen blir ordnet etter hvem som veier hva, og jeg blir festet til en krok, slik at jeg kan gå helt ut mot kanten og ta bilder, uten å falle utfor. Takk og lov.

Uuuuæææææh!

Førstemann er Hanne. Hun får spent fast polstrede tau rundt beina, og blir båret i kongestol bort til kanten. Med nesa vendt ut i det store intet venter hun på nedtellingen. Den kommer raskt. Her er det ingen tid til å ombestemme seg.

- 3-2-1-BUNGEE!

Adrenalinet pumper etter hoppet. <br />
- Helt vannvittig kult!
Adrenalinet pumper etter hoppet.
- Helt vannvittig kult! Vis mer


Hanne kaster seg utfor, og det eneste vi ser er den hvite strikken som forsvinner ned i juvet. Jeg står klar med kameraet, men ser ingenting til Hanne. Ikke før hun har nådd bunnen, og spretter opp igjen, ser jeg henne som en liten prikk langt der nede.

Etter 10-12 sprett henger strikken rolig, og en av gutta firer seg ned og henter henne opp. Hun er blank i øynene og smiler fra øre til øre.

- Det er noe av det sykeste jeg har opplevd, sier hun.

Så er det de to andre jentenes tur. De ser litt bleike ut før de skal hoppe, men etter hoppet, og noen ville hyl som runger nede i juvet, har ansiktsfargen definitivt kommet tilbake da de er tilbake oppe på broen.

Det strider mot alle naturlige instinkter å kaste ut fra en flere hundre meter høy bro med hodet først, men FOR et adrenalinkick!

Og det beste? Videotapen av hoppet, som du får med deg etterpå, slik at du kan vise hvor tøff du er til venner og kjente hjemme.

>>Se bildene fra strikkhoppingen

Lyst til å se mer? Gå til FACE Adrenalin og se videoklipp av hoppet.

Fakta:

Sted: Bloukrans Bridge, langs veien N2 ved Plettenberg Bay, vest for Port Elizabeth i Sør-Afrika.
Pris: 580 rand, cirka 570 kroner
Operatør: FACE Adrenalin

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer