Verdens høyeste mann i Kjøben

Det kan være mange grunner til å besøke den danske hovedstaden. Kanskje vil du besøke en av de mange hyggelig kroene i Nyhavn – eller hva med å måle høyde med verdens høyeste mann?

København har så mangt å by på. Vi har sett nærmere på hvilke steder du bør oppsøke hvis du vil ha maksimalt ut av Køben-oppholdet. Vil du ha tips om hvor du finner de beste restaurantene, de beste shoppingmulighetene samt de beste attraksjonene og hotellene, bør du definitivt lese videre.

Tre liter vin for 100,-

Alex gir gode tips for deg som vil til Køben for en weekend.
Alex gir gode tips for deg som vil til Køben for en weekend. Vis mer

Ingen ting er vel mer hyggelig enn å rusle gjennom Nyhavn og slappe av med en øl eller to på de mange kaféene. Bare å gå innom en kolonialforretning for å konstatere at du får tre liter Torres-vin for skarve 100 kroner er verdt reisen i seg selv. Dette er også byen hvor du får en kilo kjøttdeig for rundt 20 kroner. Nei, det er ikke så verst å være norsk i Køben…

På vår ferd gjennom Københavns gater møter vi danske Alex Krogsgaard som kjenner byen bedre enn sin egen bukselomme. Hun gir oss de beste tipsene om hvor du bør spise, hvor du skal shoppe samt hvor det lønner seg å bo for å få et vellykket Københavnopphold.

Attraksjoner du må ha med deg

Vil du ha utsikt over Køben og et vanvittig sug i maven, prøv denne røveren
Vil du ha utsikt over Køben og et vanvittig sug i maven, prøv denne røveren Vis mer

Tivoli er selvfølgelig noe du skal ha med deg hvis du ikke har vært der før. Inne på området finnes det et stort antall bra spisesteder i tillegg til karusellene. Er du ute etter sug i magen, anbefaler vi fritt fall fra ca. 50 meters høyde i "Det gyldne tårn" – uslåelig! Ellers finnes det selvfølgelig både barnekaruseller og berg- og dalbaner til forlystelse (husk at Tivoli er stengt på vinterstid). Andre opplevelser kan du også finne. Har du for eksempel lyst til å møte verdens høyeste mann? Les er mer her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Shopping

Handlegate nr. 1: Strøget
Handlegate nr. 1: Strøget Vis mer

København er et mekka for deg som ønsker å shoppe trendy varer for en rimelig penge. Strøget er Danmarks mest kjente handlegate. Vil du helst handle innendørs anbefaler vår Københavnekspert blant annet stormagasinene Illum og Magasin. Les mer her.

Bra overnatting

Vi har plukket ut fire hoteller som vi anbefaler deg å sjekke inn på i København. Vi har tatt med hotell i alle prisklasser. Les mer her

Bra restauranter og kaféer

Danskene blir sett på som livsnytere, og det er ikke vanskelig å finne igjen folkesjelen i atmosfæren på Københavns mange restauranter og kaféer. Hvilke steder vår ekspert anbefaler kan du lese mer om her

Turistinformasjonen

I Nyhavn er det hyggelig, men det er ikke bare her du spiser bra...
I Nyhavn er det hyggelig, men det er ikke bare her du spiser bra... Vis mer

Turistinformasjonen i København ligger midt mellom Tivoliet og Rådhusplassen. Her får du informasjon om både kulturelle aktiviteter, transportmuligheter, spisesteder, hoteller og sightseeing. Vil du ha flere tips enn de vi gir i denne artikkelen, ring +45 70222442.

Hver måned utkommer det for øvrig en brosjyre som heter Copenhagen this Week – en oversikt over alle restauranter, hotell, sportsarrangementer, muséer, shoppingmuligheter, konserter osv. Hent denne hos Turistinformasjonen når du kommer til byen så får du mange bra tips!

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev!