Verdens høyeste bygning

Skal bli utrolige 1,2 km høy. Se bildene av galskapen.

 Foto: Burjdubaiskyscraper.com
Foto: Burjdubaiskyscraper.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dubai er kjent for å sprenge grenser og sette nye rekorder. Her finner du de tre gigantiske Palm Islands, verdens største kunstige øyer. Og nå skal byen få enda en massiv konstruksjon.

For nå planlegger firmaet bak palmeøyene, Nakheel, å skape verdens største menneskeskapte konstruksjon. Mesterverket skal hete Al Burj (Tårnet), og skal rage 1.200 meter over bakken.

Tårnet vil tilsvare fire Eiffeltårn satt på hverandre.

Det betyr at tårnet blir den høyeste bygningen som noensinne er laget. I dag holder Tapei 101 (508 meter) rekorden som verdens høyeste bygning. Den planlagte storbygningen i Dubai blir altså drøyt 700 meter høyere!

Opprinnelig skulle bygningen rage svimlende 1.600 meter opp i luften, men bygningen måtte skaleres ned.

Se konseptbildene av monster-konstruksjonen

Basseng på toppen

De foreløpige tegningene av monsterkonstruksjonen består av tre tårn smeltet sammen, hvor av det korteste tårnet vil ha et svømmebasseng på toppen.

Bygningen vil ha minst 200 etasjer, og skal brukes til hotell, kontorer og luksusleiligheter. Planen er at byggingen av skyskrapermonsteret skal starte senere i år, men foreløpig er det ikke skrevet under på noen endelig byggekontrakt.

Rekord uansett

Uansett om Al Burj blir virkelighet eller ikke, vil Dubai kunne skryte på seg å ha verdens høyeste menneskeskapte konstruksjon.

Burj Dubai-skyskraperen, som allerede er under konstruksjon, vil stå ferdig om to år, med en høyde på mellom 818 og 940 meter. Bygningen kan komme til å ha opptil 184 etasjer, skriver danske Berlingske Tidende.

Se konseptbildene av monster-konstruksjonen

Kilder: Berlingske Tidende, Encyclopædia Britannica, Burjdubaiskyscraper.com