Verdens høyeste - og vokser fortsatt ...

Burj Dubai har blitt 154 etasjer og 574,5 meter høyt, og er verdens høyeste frittstående byggverk. Men det er ikke nok ...

Publisert
Sist oppdatert

Det megahøye tårnet er på langt nær ferdig; det kommer til å vokse inn i 2008 også, men akkurat hvor høyt det skal bli; de, det vil ikke byggherrene ut med. De vil forvirre eventuelle andre som vil forsøke seg på å ta verdensrekordene i høyeste byggverk. Når Burj Dubai står ferdig, melder byggherren Emaar Properties at tårnet tilfredsstille og være best på alle kriterier som rådet for høye bygninger og byboliger krever (Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH)). Rådet måler høyde til strukturelle topp, den høyeste bebodde etasje, høyde til toppen av taket og toppen av spiret, tårnet, antennen, masten eller flaggstangen.

Verdens høyeste - og vokser fortsatt ...

  1. Se hvor høyt det har blitt


Emaar lover at Burj Dubai skal bli høyere enn tv-masten KVLY/KTHI i Blanchard, Nord-Dakota, som strekker seg opp til 628,8 meter over bakken ... Denne kvalifiserer nemlig teknisk sett til verdens høyeste konstruksjon, selv om den stabiliseres av bardun-ståltråder.

Se bildene av Burj Dubai

Burj Dubai passerer 150 etasjer i september 2007. Foto: Emaar Properties
Burj Dubai passerer 150 etasjer i september 2007. Foto: Emaar Properties Vis mer


Det er mye prestisje i å kunne skryte på seg tittelen høyest i verden. Til sammenlikning er
Petronas Towers i Malaysia 452 meter, Sears Tower i Chicago er 442 meter, Jin Mao-bygningen i Shanghai er 421 meter og Empire State Building i New York er 381 meter (ifølge CTBUH).

Mer enn 320.800 kubikkmeter armert betong og 63.300 tonn armert stål er brukt i byggeprosessen så langt. Når det er ferdig, vil tårnet være utstyrt med 56 heiser som kjører med en hastighet på 10 meter i sekundet. I tillegg kommer det også en toetasjes utsiktsheis, med en kapasitet på opptil 42 passasjerer. I tårnet vil det bli boliger, hotell, butikker, forretningssenter, luksuriøse basseng og spa og observatorieplattform på nivå 124.

Se bildene av Burj Dubai

Tårnets offisielle nettside: burjdubai.com


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer