Verdens hippeste hoteller

Herbert Ypma viser vei til trendy hoteller verden rundt.

Fotografier fra hotellene er viktige elementer i boken. De fleste er tatt av forfatteren selv.
Fotografier fra hotellene er viktige elementer i boken. De fleste er tatt av forfatteren selv. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høsttid er storbyferietid. Og storbyferier betyr shopping, uteliv og heftige hoteller. Vet du ikke hvor du skal finne hotellet som setter en ekstra spiss på reisen, er det heldigvis andre som kan gi råd. For eksempel Herbert Ypma med sin serie bøker om spesielle hoteller verden over. Vi har sett nærmere på boken Unike hoteller i byer.

44 trendy byhoteller

La det være sagt med en gang: Dette er ikke litteratur for deg som kun tenner på stor prosa. Selv om forfatteren tekstene er både morsomme og informative er dette først og fremst en veiviser til trendy bosteder i verdens storbyer. Boken gir en delikat oversikt over noen av verdens mest særpregede hoteller, i noen av verdens mest besøkte storbyer. Både i eksotiske Bangkok, trendy Barcelona, velkjente London, solfylte Los Angeles og antikke Roma har Ypma funnet sine hotellperler.

Til sammen 44 hoteller i 24 byer er funnet verdige til en presentasjon i denne boken. Ypma forteller interessante historier både om hotellets eiere, historie og design. Forfatterens filosofi er også at et bilde sier mer enn tusen adjektiver. Derfor byr boken på et stort utvalg lekre bilder fra hotellperlene. Du finner også adresse, telefon faksnummer og cirka rompriser for hvert hotell.

Kjente designere

Verdens fremste interiørdesignerne står bak mange av disse byhotellene. Vi kan nevne navn som Terence Conran, Anouska Hempel, Karl Lagerfeld og Philippe Starck. En av våre egne favoritter fra boken er Pelican på Ocean Drive i Miami. Her skriver forfatteren:

Fra et av rommene på Pelican i Miami - Psychadelic(ate) girl.
Foto: www.pelicanhotel.com Foto: Pelicanhotel.com
Fra et av rommene på Pelican i Miami - Psychadelic(ate) girl.
Foto: www.pelicanhotel.com Foto: Pelicanhotel.com Vis mer
Fra Romas eldste hotell har du utsikt til Pantheon.
Fra Romas eldste hotell har du utsikt til Pantheon. Vis mer

Moroa begynner når den varme og innestengte drosjen setter deg av ved fortauskanten og overlater til deg selv å slepe kofferten gjennom Pelicans fullstappede restaurant mens du stønnende småbanner: "Hva mener du med at det ikke er noen vestibyle her". Dette virker ikke morsomt der og da, men når du noen dager senere ser en annen blek nykommer gjennomgå det samme, kjennes det plutselig som en spøk for innvidde.

Mannen bak hotellets relativt friske interiør med flaskekapsler, flismosaikker, sigarettplakater, oransje plaststoler og andre bisarre loppemarkedfunn er faktisk svensk og heter Magnus Ehrland.

DinSide Reise har tidligere besøkt et av hotellene Ypma omtaler i boken, nemlig Romas eldste hotell, Sole Al Pantheon.

  • Se omtale og bilder her.
  • Byer, strender og budsjett

    Herbert Ypma etablerte i sin tid det prisvinnende magasinet Interior Architecture. Han har reist verden rundt for å finne frem til verdens trendsettende hoteller. Unike hoteller i byer kom først ut på engelsk i 1999, men er nå å få på norsk, utgitt av Gyldendal Fakta. Ypmas andre hotellbok, Unike hoteller i eksotiske strøk er også utgitt på norsk. En tredje bok, Hip hotels: Budget, er foreløpig kun å få på engelsk. Hos Amazon.co.uk finner vi den til 13,26 pund (ca. 174 kroner). De norske utgivelsene koster 349 kroner.

    Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.