Verdens heftigste bungysteder

Her er noen av de villeste stedene du kan slippe deg utfor med gummi som eneste forsikring...

Foto: Cecilie Lindeman Foto: Cecilie Lindeman
Foto: Cecilie Lindeman Foto: Cecilie Lindeman Vis mer

Mens New Zealand liker å markedsføre seg som actionlandet fremfor noen, finner vi det høyeste strikkhoppet i verden i Sør-Afrika. Men det finnes også andre steder som driver med kommersiell strikkhopping, og her fokuserer vi på steder der du hopper fra en eller annen fast installasjon. Vi tar altså ikke med helikopter, luftballonger eller kraner.

Bloukrans Bungi

Broen du hopper fra ligger 216 meter over Bloukrans River, en elv som ligger i det som kalles "the Garden Route", et populært område for turister i Sør Afrika. Herfra ser du ut i havet, kun 1 kilometer unna. Selve strikkhoppet er på 160-180 meter, noe som gjør det til det høyeste kommersielle strikkhoppet i verden. Åpent hver dag fra 9 til 17 - du må være 18 år eller eldre for å prøve. Pris: I overkant av 600 kroner per hopp.

Niouc i Sveits

Niouc-broen ble bygget så tidlig som i 1922, og er en av de høyeste hengebroene i Europa. Her kan du bli med på det som etter sigende skal være det høyeste bungyhoppet fra bro i Europa. Fra hengebroen over Anniviers-dalen i Sveits er avstanden ned til bunnen av dypet 190 meter. Prisen for å være med på moroa er i overkant av 1.000 kroner. Åpent fra 11 til 18 alle helger fra april til oktober, og hver dag utenom mandag i juli og august.

Artikkelen fortsetter under annonsen

The Last Resort i Nepal

På en spesialbygget bro over Bhoti Koshi elven, tre timer fra Khatmandu, ligger Nepals første kommersielle bungysted. Broen ligger 160 meter over elven, som regnes som en av de villeste i dette fjellandet. Utgangspunkt er The Last Resort like ved, kun 10 kilometer fra grensen til Tibet. For ca. 900 kroner får du et hopp, samt to dagers opphold på The Last Resort.

Nevis Highwire

Nevis highwire dingler i lufta og gjør det hele enda mer skremmende.
Nevis highwire dingler i lufta og gjør det hele enda mer skremmende. Vis mer

Dette er riktignok ikke en landfast konstruksjon, men en gondol bygget spesielt for bungy, som ble åpnet i 1999. Vi tar det med i denne sammenhengen, som det høyeste bungystedet i den kommersielle strikkhoppingens hjemland, New Zealand. 134 meter over avgrunnen kaster du deg ut fra gondolen i stål og glass. Den drives av bungysportens fremste mann, AJ Hackett. (Mer om ham og bungyens historie her.) Utgangspunkt i Queenstown. Åpent 9-16, pris i overkant av 600 kroner.

Victoria Falls bridge

Linn Johansen klar til å hoppe ut fra Victoria Falls bridge.
Foto: Privat Foto: Linn Johansen
Linn Johansen klar til å hoppe ut fra Victoria Falls bridge.
Foto: Privat Foto: Linn Johansen Vis mer

Broen ligger 111 meter over Zambezi-elven, like ved Victoriafallene. I april-mai er vannføringen på sitt største, og da kan du regne med å bli dusjet av vanndråper fra fossefallene mens du samler mot til å hoppe utfor. Tilgjengelig fra du er 14 år, med underskrift fra foreldre om du er under 18. Pris i overkant av 800 kroner.

 • Se stort bilde av Linn Johansens hopp fra Victoria Falls bridge.
 • Mer om dette bungystedet finner du her.

  Vemork, høyest i Norge

  Fra hengebroen ved Vemork kan du kaste deg ut i Norges høyeste permanente strikkhopp. Telemark Opplevelser er arrangør og har drevet her i omkring fire år. Fra broen kan du se 84 meter ned i dypet. Du hopper fra en plattform på siden av broen, og når ca. 70 meter ned, forteller Jon Haukåssveen i Telemark Opplevelser. I sommerhalvåret arrangeres hopping hver lørdag fra klokken 12. Siste dag i år var lørdag 29. september. Andre dager kan du bestille for grupper på minimum 10 personer, men når frosten kommer er det slutt på moroa for i år. Prisen er 400 kroner for første hopp, 350 for de neste. Aldersgrensen er 16 år, yngre hoppere må ha samtykke fra foresatte. Maksvekt er 120 kilo.

  Telemark Opplevelsers nettsider finner du her.

 • Tilbake til første artikkel.

 • Om strikkhoppingens historie

 • Opplegg og sikkerhet