Broen ser kanskje liten ut, men brospennet går 111 meter over elven i bunnen.
Broen ser kanskje liten ut, men brospennet går 111 meter over elven i bunnen.Vis mer

Verdens flotteste strikkhopp?

Ved Victoriafallene i Afrika kan du satse på å komme levende opp igjen etter ett av verdens lengste strikkhopp fra en bro.

Victoria Falls bridge står bittesmå mennesker over avgrunnen og forbereder seg for verdens råeste strikkhopp med de frådende vannmassene fra Victoriafallene som bakteppe. Her er det høyt nok for de aller fleste vil vi tro, med 111 meter over den frådende Zambezi-elven.

Villest akkurat nå

Victoriafallene er på sitt aller villeste i april og mai. Du ser skyer av vanndråper og hører brølet fra vannmassene flere kilometer før du er fremme ved vannfallet. Høyt over bulderet ligger altså broen som går over Batoka-juvet nedenfor Victoriafallene. Med vannføringen på topp, kan du regne med å bli dusjet av vanndråper fra fossefallene også på broen.

Pass på passet

Broen ligger i ingenmannsland mellom Zambia og Zimbabwe. Det greieste utgangspunktet er Zimbabwe hvor du bor i Vic. Falls by eller Livingstone. Du må gå gjennom grensepostene for å komme ut på broen, men sier du at du skal hoppe i strikk, slipper du å følge prosedyrene som følger ved å forlate landet. Du får et Gate Pass som gir adgang til broen. Husk å gå ut på samme side igjen, du må nemlig ha exit-stempel fra Zimbabwe for å komme inn i Zambia.

3! 2! 1! Bungiiiii!!!!

111 meter ned - det er langt...
111 meter ned - det er langt... Vis mer

Menneskene blir små på den gigantiske broen. Langt der nede dundrer Zambezi forbi – det er lov å trekke seg, men etter at utstyret er på plass, får du ikke pengene tilbake. Etter briefingen, med beina festet i den lange strikken, er det bare å fremsi en bønn eller to før du våger deg ut i verdens høyeste strikkhopp fra bro.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter hoppet blir en hjelpemann senket ned til deg med en vaier som du heises opp etter. Lett skjelvende i beina, antakelig. Er du minimum 14 år kan du hoppe, men de under 18 må ha skriftlig tillatelse fra foreldrene. Hopperen må også veie minst 40 kilo og ikke mer enn 140. Du trenger vanligvis ikke å bestille på forhånd. Regn med å betale i overkant av 800 kroner for et hopp. Selskapet som arrangerer hoppene heter Shearwater Adventures og har hovedsete i Zimbabwe.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.